Ingezonden persbericht


Persbericht

Raamsdonksveer, 17 november 2008

Stéphane Peterhansel en Heroes Legend 2009

Niemand minder dan Stéphane Peterhansel is het nieuwe boegbeeld van Heroes Legend! Hij heeft zich onlangs bij de organisatie aangesloten en zal al zijn ervaring inbrengen om van de 4e editie van Heroes Legend een groot succes te maken. Als negenvoudig Dakar winnaar is hij de absolute recordhouder!!! Meest recent natuurlijk zijn de drie totaal overwinningen bij de auto's. Maar ook op de motor schreef hij geschiedenis. Maar liefst zes maal wist hij de overwinning naar zich toe te halen! Stéphane Peterhansel is hiermee uitgegroeid tot één van de meest aansprekende en belangrijkste karakters in "le Dakar" en de Afrikaanse Rally-Raid wereld in het algemeen.

"Heroes Legend is gemaakt voor de amateur, de echte liefhebber die moet werken met een budget dat haalbaar is. Het geeft zowel de nieuwelingen als meer ervaren rijders de mogelijkheid zichzelf te overtreffen op weg naar het mythische 'Lac Rose". In een spirit van competitie, delen, ontdekken en authentieke rally ambiance.

"Met mijn betrokkenheid bij Heroes Legend wil ik graag mijn passie voor Afrikaanse rally's met u delen. Dit geldt voor ieder die elk jaar de prachtige beelden op TV bewondert en tegen zichzelf zegt: "ooit maak ik mijn droom waar en ga ik, met de motor of auto, naar Dakar!"

Waarom ben je ingestapt bij de organisatie van Heroes Legend?

Stéphane Peterhansel: "In 2006, toen de eerste editie werd aangekondigd, kocht ik een Yamaha XT 500 om te prepareren en deel te nemen aan deze nieuwe rally. Vanwege professionele redenen moest ik al afhaken voor vertrek maar vanaf dat moment was ik geïnteresseerd in het originele concept van deze rally en had het mijn belangstelling."

"Een wedstrijd als team, een combinatie van een motor en een 4x4, 2 motoren of 2 4x4's, maakt het mogelijk deze rally met vrienden te rijden en biedt de mogelijkheid Afrika te ontdekken.

Het klassement is niet de eerste prioriteit. Deze rally staat vooral voor plezier hebben."

"Toen Dominique Rochette, mijn trouwe vriend die al mijn motoren prepareerde bij Yamaha, en ook de roadbooks maakt voor deze rally, het project kwam presenteren vergezeld van Roel den Braven en Anne Marie Gerandi die 10 jaar verantwoordelijk was voor de deelnemers bij de Dakar en Le Touquet, accepteerde ik meteen hun voorstel. Dit team van professionals en gepassioneerde mensen staat garant voor een serieuze en kwalitatief goede organisatie."

"De vorige drie edities hebben laten zien dat dit concept, gemaakt voor amateurs, veel potentie heeft. Dit soort rally's voldoet aan de verwachtingen van heel veel mensen die dromen van avontuur met een redelijk budget en een redelijk niveau van preparatie van hun motor of 4x4."

Wat wil je graag toevoegen aan de organisatie?

Stéphane Peterhansel: "Mijn sportieve carrière begon in 1987 en na al die jaren van jagen op overwinningen wil ik nu ontdekken hoe het werkt om een rally te organiseren die door 5 landen loopt. Tevens wil ik mijn ervaring inbrengen om het concept verder te ontwikkelen en het mogelijk te maken dat meer gepassioneerde mensen hun droom waar maken: naar Dakar gaan en plezier beleven."

"Afrika heeft me veel gebracht maar ik heb nooit de tijd gehad het te ontdekken omdat het resultaat altijd voorop stond. In Heroes Legend is er een teamklassement en een individueel klassement. Echter, de grootste overwinning voor de deelnemers die van start gaan bij de Eiffeltoren is om in Dakar aan te komen."

Palmares Stephane Peterhansel:


- 6 overwinningen op de motor met Yamaha (91, 92, 93, 95, 97 en 98)


- 3 overwinningen per auto met Mitsubishi (2004, 2005 en 2007)


- 2-voudig Enduro wereldkampioen 250 cc met Yamaha in 1997 en 2001


* * *



Ingezonden persbericht