Gemeente Berkelland


Postbus 200
7270 HA Borculo
Tel.: 0545-250 250
Contact en bezoekgegevens

Onderhoud hakhoutbosjes dit jaar in het gebied ten noorden van Borculo

Afbeelding bij afbeelding

In de komende winter gaat de gemeente in de bermen langs wegen en zaksloten weer hakhout en struweelbeplanting afzetten (terugsnoeien/afzagen). Om structureel te werk te gaan heeft de gemeentelijke afdeling Beheer en Onderhoud de gemeente opgedeeld in zeven gebieden. Het is de bedoeling dat elk jaar in één van de zeven gebieden onderhoud gepleegd wordt. Het werkgebied van deze winter ligt ten noorden van Borculo. Het gebied wordt omsloten door de Berkel, de Hekweg, de oude gemeentegrens tussen Borculo en Neede en de gemeentegrens van Hof van Twente en Lochem.

Bij het afzetten van struweelbeplanting wordt ter plaatse beoordeeld of deze afgezaagd moet worden of volledig kan uitgroeien zonder dat dit in de toekomst hinder geeft voor onder andere het verkeer. Daarnaast gaat de gemeente langs doorgaande wegen, waar de bomen gesnoeid worden, ook het hakhout en struweelbeplanting afzetten. Ook hier wordt beoordeeld of de struweelbeplanting volledig kan uitgroeien of dat het moet worden afgezet.

Verkeersveiligheid

Als er meldingen binnenkomen om uit verkeersveiligheid, buiten dit werkgebied om, struweelbeplanting of hakhout af te zetten, dan wordt dit in het onderhoudsprogramma meegenomen. Ook de meldingen die al eerder gedaan zijn worden gewoon uitgevoerd.

Tekening

Om een beeld te krijgen waar de gemeente precies aan het werk gaat, kunt u een tekening inzien in de Gemeentewinkel en de Servicepunten. Voor meer informatie kunt u terecht bij de heer T. Slutter, telefoon 0545-250 546 of de heer H. ten Hagen, telefoon 0545-250 543.

Trefwoorden groen
Wijk/regio Borculo
Mutatiedatum 17/11/2008