Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Entertainment Retail Group: 'doemscenario videotheken onterecht'

"Videotheken zullen altijd blijven bestaan"

Son, 17 november 2008 - Entertainment Retail Group reageert op de negatieve berichtgeving dat het aantal videotheken volgens cijfers van het CBS in de laatst tien jaar is gehalveerd. "Dit is wel een heel erg negatief en eenzijdig bericht, dat absoluut niet overeenkomt met onze cijfers", zegt Ruud Bakker, COO bij Entertainment Retail Group.

Bakker: "Op dit moment maken wij een enorme groei in retail door. Het klopt dat de traditionele videotheek van tien jaar geleden geen bestaansrecht meer heeft, maar onze videotheken focussen zich steeds minder op het verhuren van films en steeds meer op de verkoop daarvan."

Succesvolle verkoop van dvd, Blu-ray en games
"Daarnaast richten wij ons met veel succes op de verkoop van dvd, Blu-ray en games. Tot slot zien wij ook toekomst in het digitaal distribueren van films. Hiervoor werken wij bijvoorbeeld samen met KPN."

Toekomst
Entertainment Retail Group distantieert zich volledig van het doemscenario dat met de berichtgeving geschetst wordt. "Wij hebben er het volledige vertrouwen in dat onze winkels nooit uit het Nederlandse straatbeeld zullen verdwijnen." Entertainment Retail Group is o.a. eigenaar van de formules Videoland, Movie MAX, Hollywood Factory en Movies & More.

Noot voor de redactie/