MITRA E&I: nieuwe naam voor Cherokee Europe, na recente Management Buy Out

17/11/2008 18:16

OP DE BEECK & PARTNERS

Naar aanleiding van de recente overname van CHEROKEE EUROPE door zijn management heeft de onderneming haar naam veranderd in MITRA ENERGY & INFRASTRUCTURE. Het bedrijf is toonaangevend in het ontwerpen van elektrische energie-omvormers en in de systeemintegratie voor medische, telecommunicatie, transport en industriële markten .

Het Management team benadrukt zijn vertrouwen in de toekomst van de onderneming. "Onze energie- oplossingen zijn innoverend en ze bieden onze klanten de mogelijkheid om hun eigen systemen met een hogere efficiëntie en beter rendement te laten werken. Bovendien hebben we een uniek beheer- en controleplatform ontworpen dat het beheer van energienetwerken op afstand mogelijk maakt en optimaliseert." verklaart Eric Brouwers, CEO.

Mitra E&I wil ook zijn recent ontworpen geïntegreerde oplossingen voor het vervoerssegment, in het bijzonder voor spoorweg- en metroinfrastructuur verder ontwikkelen.

Het bedrijf gaat prat op de ervaring en de grondige marktkennis van zijn ontwikkelaars om in nauwe samenwerking met klanten hun energiebehoeften efficiënt in kaart te brengen.

De strategie van het management zal zich dan ook toespitsen op het verder op de markt brengen van op maat gemaakte oplossingen.

Door zich verder te concentreren op zijn kernactiviteiten en deskundigheden zal MITRA E&I recent ontwikkelde oplossingen marktoverschrijdend kunnen aanbieden, zoals bijvoorbeeld voor verlichtings-, industriële en medische toepassingen.

Deze toekomstvisie wordt benadrukt door de naamsverandering.

Het woord Mitra vindt zijn oorsprong in de oude Indo-Europese cultuur, en kan worden vertaald als "vriend" en "contract". In zijn oorspronkelijke betekenis was het de naam van een mythologische god die op proaktieve wijze de mensheid bewaakte en nauw betrokken was met de vitale energie van de planeet.

" MITRA E&I heeft een nieuwe "drive" gekregen en daardoor zullen we volledig aan de verwachtingen van klanten kunnen voldoen" aldus Eric Brouwers. "Onze nieuwe naam verwijst naar efficiënte energie. Daarbij refereren we niet alleen naar onze producten, maar ook naar de manier waarop we onze klanten zullen bijstaan om hun noden in daden om te zetten."

Nota voor de pers :

Opgericht in 1954 als onderdeel van Royal Philips NV was Cherokee Europe een pionier op het vlak van geschakelde voedingen. Vandaag vervult het bedrijf een vooraanstaande rol in de marketing, design en productie van standaard en op maat gemaakte energieomvormers, het beheer op afstand van energiesystemen en het op maat maken van hoog efficiënte en betrouwbare energieoplossingen.

MITRA E&I heeft een personeelsbestand van 235 werknemers. De hoofdzetel is gevestigd in Waver, België en heeft buiten de Benelux ook nog kantoren in Duitsland, Frankrijk , UK en in Scandinavië, en vertegenwoordigers in een aantal andere landen verspreid over de hele wereld.

Voor verdere inlichtingen :

MITRA ENERGY & INFRASTRUCTURE

Eric Brouwers, CEO

010/438.509

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel