Ingezonden persbericht


Uitnodiging Persconferentie Big Improvement Day 2009

Den Haag, 12 november 2008

Welke bijzondere ondernemer en overheidsfunctionaris maakt in 2009 kans op een Big Improvement Day-award? Adviesraadleden Cees van Dam (Bedrijfskunde Universalis Foundation), Tasoula Hadjitofi (Octagon), Bernadette Langius (ABN Amro), Toine Maes (Kennisnet) en Charles Ruffolo (The NetworKing) presenteren tijdens de persconferentie op 18 november 2008 de nominaties voor de Big Improvement Day-awards. Daarnaast maken organisatoren Ralph van Hessen (Winkelman en Van Hessen) en Yves Gijrath van de Gijrath Media Groep (o.a Miljonairs Fair) de eerste cijfers bekend van het grote Big Improvement Day onderzoek onder ondernemers over: Wat wordt de Big Improvement van 2009? Tot slot worden vragen beantwoord over het programma en de inhoudelijke bijdrage van Sir Richard Branson. 17.00 uur

Ontvangst
17.15 uur Bekendmaking nominaties BID-awards
Presentatie eerste cijfers BID onderzoek
Gelegenheid tot het stellen van vragen over programma 18.00 uur Einde persconferentie

Locatie: Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 2511 CL Den Haag

Routebeschrijving via http://www.nieuwspoort.nl/nl_NL/Planning-Route/

U bent van harte uitgenodigd om bij deze persconferentie aanwezig te zijn. Aanmelding via Moniek Ammerlaan mammerlaan@winkelmanenvanhessen.nl of 070-4161616.

Het grote Big Improvement Day onderzoek
In deze steekproef, die wordt uitgevoerd onder ondernemers, wordt een antwoord gezocht op de hoofdvraag: Wat is de Big Improvement voor 2009? Vragen die aan de orde komen zijn onder andere: Ondernemers noemden de belastingsdruk, het ondernemingsklimaat en verkeer als de belangrijkste verbeterpunten voor afgelopen jaar. Zijn deze punten ook daadwerkelijk verbeterd? Wat zijn volgens ondernemers de belangrijkste verbeterpunt(en) voor het jaar 2009? En wat zijn de 3 medicijnen om de kredietcrisis tegen te gaan?

Big Improvement Day Awards 2009

LEF Award wordt uitgereikt aan de ondernemer die zich in 2008 heeft onderscheiden door een onorthodoxe aanpak. Verrassend en vernieuwend. Kortom, de ondernemer met de meeste lef. Victor Muller (Spyker Cars) won vorig jaar de LEF-award: Persoonlijk zie ik BID als een stimulans. Het is een dag waarop gelijkgestemden samen met positieve energie kijken naar het ondernemersklimaat in Nederland. Het winnen van de LEF-Award is dubbel positief. De aandacht die BID in 2008 ontving was niet gering. Het is een fantastisch fenomeen en ik hoop van harte dat het concept in lengte van jaren blijft voortbestaan.

ID Award wordt uitgereikt aan de ondernemer met het beste idee. Een idee dat in 2008 een gat in de markt aanboorde, bewezen succesvol is en bovendien innovatief met een groot bereik. Vorig jaar won Raymond Kloosterman (Rituals) de ID-award: Ik denk dat de BID de brug kan slaan om verschillende groepen bij elkaar te brengen en bij kan dragen aan dat nieuwe optimisme dat we in Nederland nodig hebben.

3e dinsdag Award wordt uitgereikt aan de meest ondernemende overheidsfunctionaris van 2008. Een persoon die zich kenmerkt door een onorthodoxe aanpak, oplossingsgericht is en daarbij nieuwe initiatieven durft te nemen. Bovendien iemand voor wie partnership en samenwerking van essentieel belang is. Ivo Opstelten (oud burgermeester van Rotterdam): Als winnaar van de meest ondernemende ambtenaar was ik ongelofelijk trots. Het is heel belangrijk dat overheidsmensen, zoals ik, ondernemend durven te zijn.

BID Award wordt uitgereikt aan de ondernemer van 2008. Iemand met een visie. Iemand die op succesvolle wijze een bijdrage weet te leveren aan de economie en werkgelegenheid, maar ook aan de spirit van ons land. Eerder won John Fentener van Vlissingen (als een van Nederlands grootste en bekendste zakenmannen: Bij het winnen van de BID award voor de ondernemer van het jaar dacht ik onmiddellijk aan de fun van het ondernemen, aan gedrevenheid en het doorzettingsvermogen van mijn team!

Big Improvement Day
De Big Improvement Day, kortweg BID, is een jaarlijks terugkerend evenement. Tijdens deze unieke netwerkdag bundelen topmensen uit de overheid en het bedrijfsleven hun krachten. Zij staan met elkaar stil bij wat er goed gaat in ons land en lanceren verfrissende ideeen over hoe het nog beter kan. Hun motivatie: anderen deelgenoot maken van de kracht van een positieve instelling en geloof in Nederland. Tijdens de dag wordt er dieper ingegaan op de onderwerpen Duurzaamheid en Energie, Ondernemerschap, Educatie en Leiderschap. Op deze dag krijgen goede ideeen daadwerkelijk een kans en staan positivisme en creativiteit centraal. Om de positieve BID beweging te versnellen, komen verschillende deelnemers ook meerdere malen per jaar bij elkaar om concrete uitwerking te geven aan de ideeen die tijdens de dag gepresenteerd zijn. Voor het volledige programma, zie www.bigimprovementday.nl.



Ingezonden persbericht