Senternovem


03-09-2008 | Vooraankondiging Gave marktdag 2008: 2e generatie biobrandstoffen

SenterNovem (Gave) en het ministerie van VROM organiseren op 18 november een marktdag over 2e generatie biobrandstoffen. Locatie: De Mariënhof in Amersfoort. Tijdstip: 12.00 - 18.30 uur. Sprekers: Rob Bakker, WUR, Henk Nijman, directeur N2 Energy, Marc Woldberg, Nedalco Hans de Waal, VROM, John Neeft, Coördinator Gave

SenterNovem (Gave) en het ministerie van VROM organiseren op 18 november een marktdag over 2e generatie biobrandstoffen.

Locatie: De Mariënhof in Amersfoort.

Tijdstip: 12.00 - 18.30 uur.

Sprekers: Rob Bakker, WUR, Henk Nijman, directeur N2 Energy, Marc Woldberg, Nedalco

Hans de Waal, VROM, John Neeft, Coördinator Gave

Concept Europese regelgeving voorziet in de extra stimulering van tweede generatie biobrandstoffen, door een dubbeltelling toe te kennen aan deze biobrandstoffen bij het voldoen aan de kwantitatieve verplichtingen. Vooruitlopend aan het in werking treden van die regelgeving werkt het ministerie van VROM aan een ontwerpbesluit dat op nationale schaal een zwaarder gewicht geeft aan tweede generatie biobrandstoffen. Tijdens de marktdag zal het ministerie van VROM het besluit tot het zwaarder meetellen van betere biobrandstoffen en de handhaving van dit besluit toelichten.
Daarnaast is er ook een aantal presentaties over de status van de techniek van tweede en volgende generatie biobrandstoffen op nationaal en internationaal gebied.
Noteert u 18 november alvast in uw agenda. De uitnodiging met uitgebreid programma ontvangt u binnen twee weken per e-mail.