Feel the vibe in Eindhoven met dansers uit alle windstreken

14/10/2008 15:44

Mars

MARS sponsort eerste WK Streetdance in Nederland

Electric boogie, locking, old skool/new skool en headspins. Het is allemaal te zien op Nederlands eerste MARS WK Streetdance dat van 18 tot en met 22 november plaatsvindt in Eindhoven. Vanuit alle windstreken komen dansers naar ons land om hun kunsten te vertonen en natuurlijk om die ultieme 'vibe' te voelen. Naast de competitie worden workshops gegeven door onder andere Marty Kudelka, choreograaf van Justin Timberlake.

Heel de wereld danst op straat

Streetdance, ooit ontstaan in de wijken van New York, is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze sport die wereldwijd wordt beoefend. Deelnemers aan de competitie komen uit verschillende landen, zoals Georgië, Italië, Tsjechië, Kosovo, Rusland, België, Hongarije, Duitsland en natuurlijk Nederland. Streetdance is de meest beoefende dansvorm ter wereld, wat meteen verklaart waarom zo veel dansers zich hebben opgegeven voor het WK. In totaal zullen ruim duizend dansers zich onder het motto 'Feel the vibe' in het zweet werken voor een van de bekers.

Battlen met moves en trucs

In de categorieën solo, duo, team, showcases en crew battles gaan de fanatiekelingen de strijd met elkaar aan. In de crew battles proberen twee partijen elkaar te overtroeven met mooie moves en trucs. Aan deze dansvorm zijn, anders dan bij de overige disciplines, geen restricties verbonden. Zo kunnen de crews al hun creativiteit en energie in deze battles kwijt, omdat zij bijvoorbeeld niet verbonden zijn aan een maximum aantal seconden dat besteed mag worden aan trucs.

Dansen als Justin, Janet of Pink

In het kader van het MARS WK Streetdance geven beroemdheden uit de scene verschillende workshops. Zo leren dansfenomeen Kymberlee Jay en streetdance-icoon Shabba-Doo op dinsdag 18 november hun moves aan de dansers. Ook Marty Kudelka, choreograaf van Justin, Janet Jackson en Pink draagt zijn kennis over. Op zaterdag 22 november bepaalt de jury, bestaande uit grootheden als Lil Phil, Ricky Carranza, Kimberly Jay, Lloyd Lesley Merengo en Dennis van Breukelen, wie zich wereldkampioen streetdance mogen noemen. Voor alle categorieën tezamen is een prijzenpot van 50.000 euro beschikbaar.

Voel je goed op de dansvloer

MARS is hoofdsponsor van het WK Streetdance. 'MARS geeft je energie om er volop enthousiast tegenaan te gaan en je echt goed te voelen. Bij streetdance staat je goed voelen en het vol enthousiasme losgaan op de dansvloer centraal,' aldus Sonja de Vries, Brand Manager van MARS. 'Het MARS WK Streetdance is dan ook een spektakel waar wij graag onze naam aan verbinden en onze energie in steken.'

Het WK wordt georganiseerd door Fishec, Federation for International Streetdance & Hip Hop Education & Competitions. De stichting is in 2003 opgezet door streetdance-professionals en organiseert wedstrijden, workshops, dancecamps en opleidingen.