Symposium: Mobiele diensten ontwerpen & exploiteren 18 november

14/10/2008 16:56

Telematica Instituut

Een groeiend aantal mensen is steeds vaker (mobiel) online, zowel voor het werk als privé. Organisaties staan dan ook voor de vraag hoe ze hiervan gebruik kunnen maken om hun doelgroep beter van dienst te zijn. Maar het ontwerpen van succesvolle mobiele diensten is geen eenvoudige opgave. Een briljant idee is één ding; de ontwikkeling daarvan tot een succesvolle dienst is weer iets anders. Want wat is de toegevoegde waarde en hoe zit het met de exploitatie? Hoe zorg je ervoor dat de dienst aansluit bij de behoeften, mogelijkheden en context van de gebruiker? Een goed business model biedt antwoord op al deze vragen.

"Mobiele diensten ontwerpen & exploiteren" op 18 november in Artis, Amsterdam biedt praktische inzichten voor het ontwikkelen van kansrijke business modellen voor mobiele diensten. Er wordt ingegaan op o.a. de vraag hoe je een dienst kunt ontwerpen MET mensen in plaats van voor mensen, want dat maakt dat een dienst sneller geaccepteerd en gebruikt wordt. Verder komt aan bod hoe op een systematische wijze een kansrijk business model ontworpen kan worden. Daarbij zijn de dienst 'an sich', inzet van technologie, achterliggende organisatie en financiële aspecten van belang. Het is bedoeld voor managers, marketeers en ontwikkelaars, die betrokken zijn bij de ontwikkeling of het op de markt brengen van mobiele diensten. Kijk voor meer informatie op www.freeband.nl/mobiel.

Aanmelden

Aanmelden kan via www.freeband.nl/mobiel. De kosten voor deelname aan het symposium bedragen 50 euro (excl. BTW) per persoon. Deelnemers ontvangen na afloop het werkboek 'Creating succesful ICT services'. Meer informatie over het programma is verkrijgbaar via 053 4850348 bij Timber Haaker.

Organisatie

Dit symposium wordt georganiseerd ter afronding van het onderzoeksproject FrUX, waarin Ericsson, Telematica Instituut, TNO, TUDelft, VU Medisch Centrum, vts Politie Nederland en Waag Society hebben samengewerkt. Door deze partijen zijn methoden ontwikkeld voor het ontwerpen van (mobiele) ICT diensten en business modellen. Daarnaast zijn ICT-oplossingen voor de zorg- en veiligheidssector onderzocht. FrUX maakt deel uit van het nationale onderzoeksprogramma Freeband Communication (frux.freeband.nl).





http://www.freeband.nl/mobiel


Noot voor de redactie:

Noot voor redactie,