Gemeente Bolsward


Nieuws
15-10-08

Informatiebijeenkomst Openbaar Vervoer

bus door de binnenstad.jpg
In verband met de woningbouwplannen op de plaats van het huidige busstation, moet het busstation verhuizen. Omdat dit zorgt voor veranderingen in het Openbaar Vervoer van en naar Bolsward, wil de gemeente tegelijk onderzoeken hoe de overlast van het openbaar vervoer verminderd kan worden Voordat hierover een besluit kan worden genomen wil de gemeente graag vanuit alle invalshoeken de ideeën, meningen en knelpunten horen. Op 18 november houden we een informatiebijeenkomst om te vertellen hoe we dit willen gaan doen. U bent van harte uitgenodigd!

Vorming klankbordgroep op 18 November

Omdat het onmogelijk is alle partijen persoonlijk te spreken willen we een klankbordgroep instellen, waarin alle belangengroepen een stem krijgen.We zijn namelijk erg benieuwd welke goede ideeën er leven onder inwoners, ondernemers en gebruikers van het openbaar vervoer. Op 18 november leggen we daarom eerst uit wat er kan en wat er niet kan en daarna gaan we alle belangenpartijen vragen zitting te nemen in de klankbordgroep.

Wij zien u graag op dinsdag 18 november vanaf 19.45 uur in het Marne College aan de Gysbert Japixclaan 23 in Bolsward!

Voortgang

Wilt u op de hoogte worden gehouden van de voortgang van dit project. Houd dan deze nieuwspagina, onze website en een nieuwsbrief in de gaten. Eind deze maand verschijnt de eerste nieuwsbrief. Deze kunt u ophalen bij de Bibliotheek, Woningcorporatie Welkom en het Stadhuis. U kunt zich ook aanmelden om de nieuwsbrief digitaal te ontvangen via info@bolsward.nl

In deze nieuwsbrief leggen we uit welke mogelijkheden wij zien voor de plaats van het nieuwe busstation en laten we ook zien aan welke voorwaarden het nieuwe busstation moet voldoen.

Zo mag de kwaliteit van het Openbaar Vervoer er niet op achteruit gaan, willen we het aantal busbewegingen door de binnenstad verminderen en de bereikbaarheid van het Marne College per bus verbeteren. Daarbij moet er ruimte zijn voor 7 bussen tegelijkertijd, het stallen van fietsen en zijn er wachtruimte en voorzieningen voor de chauffeurs en reizigers nodig. En natuurlijk moet de route naar en van Bolsward passen binnen de bestaande dienstregeling van Connexxion, zodat niet het hele busverkeer in de Zuidwesthoek ontregeld raakt.

Idee voor verbetering openbaar vervoer?

Omdat er veel verschillende partijen zijn is het belangrijk dat er per belangengroep één kandidaat naar voren geschoven wordt voor de klankbordgroep. Uiteraard kan iedereen meedenken en goede ideeën kunnen altijd aan de klankbordgroep meegegeven worden. Dat kan via een vertegenwoordiger maar u mag ook uw ideeën op schrift inleveren. U kunt uw brief richten aan het college van de gemeente Bolsward of uw idee mailen naar info@bolsward.nl.

feed