RVD/KH: Koningin opent palliatief centrum Laurens Cadenza

Hare Majesteit de Koningin verricht dinsdagmiddag 18 november in IJsselmonde (Rotterdam) de officiële openingshandeling van Laurens Cadenza, een nieuw palliatief centrum. Dit centrum biedt niet alleen mensen met een ongeneeslijke ziekte een verblijf in hun laatste levensfase, maar kan hen in een veel vroeger stadium de gewenste zorg en ondersteuning bieden. Staatssecretaris Jet Bussemaker van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is bij het bezoek aanwezig.

Gasten kunnen bij Laurens Cadenza gebruik maken van een inloopcentrum waar zij met hun vragen terecht kunnen. Er worden lezingen gehouden en zij kunnen er lotgenoten ontmoeten of gezamenlijk activiteiten ondernemen. Ook kunnen zij terecht voor medische zorg op de dagbehandeling of polikliniek. Dit wordt in samenwerking met ziekenhuizen en huisartsen uit de omgeving georganiseerd.

In 1993 was Laurens Antonius IJsselmonde één van de eerste verpleeghuizen in Nederland met een Unit Terminale Zorg. Sindsdien zijn er vele voorzieningen voor palliatieve zorg gerealiseerd.De kennis, kunde en ervaring die de afgelopen jaren zijn opgebouwd, worden nu gebundeld en verder ontwikkeld in dit nieuwe centrum.

Noot voor redacties (