Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Spinozadebat 'Het brein te kijk'

18 november 2008 20.00

Spinoza-winnaar Peter Hagoort zet tijdens het derde NWO-Spinozadebat op 18 november het brein te kijk. In het Haagse Paard van Troje neemt Hagoort samen met de bezoekers de wondere wereld van het brein onder de loep. Wat is het bewustzijn en waar is het goed voor? Bestaat er zoiets als vrije wil? Kunnen wij onze hersenactiviteit sturen?

De honderd miljard zenuwcellen en honderdduizend kilometer aan bedrading onder het benig omhulsel van ons schedeldak zorgen er niet alleen voor dat we kunnen kijken en luisteren, ons dingen kunnen herinneren, kunnen communiceren of voetballen. Het brein stelt ons in staat te geloven, hopen en lief te hebben.

NWO-Spinozadebat

Onder het motto `Ongehoorde Kennis' debatteren Spinozawinnaars maandelijks in Paard van Troje over de grenzen van wat we kennen en weten. De Spinozapremie is de hoogste wetenschappelijke onderscheiding in ons land die jaarlijks door een internationale jury toegekend wordt aan de allerbeste Nederlandse onderzoekers.

De NWO-Spinozadebatten worden elke derde dinsdag van de maand georganiseerd door onderzoeksorganisatie NWO, samen met Paard van Troje, NRC Handelsblad, Teleac en het Rathenau Instituut.


* Datum: 18 november 2008

* Locatie: Paard van Troje, Prinsegracht 12, Den Haag
* Tijd: 20.00 - 22.00 uur; zaal open: 19.00 uur
* Prijs: 7 euro (ex. servicekosten)

* Kaarten: reserveren via www.paard.nl