Stad Brussel


Ouderscafé

De « Ouderscafés » stellen aan de ouders voor om, savonds en in een warme en vriendelijke sfeer, onderwerpen die verband houden met de opvoeding en het « doen » in de familie aan te snijden. Een animator is aanwezig en treed op als stuwende kracht om voeding te geven aan verschiilende gedachten, om werktuigen aan te bieden en om aan idereen de kans te bieden zijn eigen oplossingen te vinden.

Datas van de volgende « ouderscafés » : 18/11 en 9/12/2008 om 19u30.

18 november 2008 : Mijn kind wordt een tiener. (Michèle Desonai)

Théâtre La Montagne Magique
Broekstraat, 57 - 1000 Brussel Map

... plots heb ik het gevoel dat hij mij ontsnapt. Wat hij gisteren van hield, zet hij nu opzij of veracht hij. Hij wil onafhankelijkheid, autonomie, en toch heeft hij ons meer dan ooit nodig, ouders wees aanwezig. Hoe kunnen we hem helpen vertrouwen in het leven houden ? Meer dan ooit dienen we aanwezig te zijn, maar waar ? En hoe ? Als ouders denken we niet meer op de juiste of op de gepaste moment te verkeren.
Tijdens deze periode, herspelen en bepalen vele dingen zich voor zijn leven als volwassen. Hoe deze tiener bijstaan die meer dan ooit vragen stelt over onze waarden alsook zijn eigen waarde ?

9 december 2008 : Geweld op school (Bernard Demuysère)

Het geweld is aanwezig onder verschillende vormen in de schoot van de maatschappij zoals op school. Het systeem richt maatregelen op die min of meer doeltreffend zijn. Het onderwijzend personeel, de ouder, de tiener zelf, slachtoffer of aanrander, hoe beleeft hij deze spanningen ? Hoe kunnen de school en de ouders gewelddadige gebaren beantwoorden ? Hoe een opvoedingsalliantie bewaren ?

Het volledig programma is beschikbaar op het nummer 02 279 50 64 of kabinet.chantal.noel@brucity.be

Op deze pagina worden PDF bestanden aangeboden. Deze documenten kunt u enkel openen met Adobe Acrobat Reader. Dit programma kan gedownload worden met een klik op het icoon links van deze tekst.