ProRail

Persbericht

07-11-2008

Tijdelijke afsluiting De Noord in Dronten

De Combinatie Hanzelijn NL v.o.f. gaat vanaf dinsdag 18 november tot en met donderdag 20 november 2008 de liggers leggen over De Noord voor het nieuw te bouwen station Dronten. De hoofdrijbaan op De Noord is vanaf 18 november 06.00 uur âs morgens tot en met 20 november 2008 17.00 uur âs avonds afgesloten voor al het verkeer. Het fietsverkeer wordt dinsdag 18 november via het werkterrein langs de bouwwerkzaamheden geleid. Fietsers moeten een gedeelte van deze omleiding afstappen. Op woensdag 19 november en donderdag 20 november wordt het fietsverkeer via de hoofdrijbaan geleid.

Busvervoermaatschappij Connexxion rijdt vanaf 18 tot en met 20 november 2008 om via de Fazantendreef. Het bouwverkeer voor de Hanzelijn wordt via de Biddingringweg â de Wissel â Fazantendreef â De Oeverloper naar De Noord, bij de Energieweg de parallelweg op geleid.

Hanzelijn

ProRail bouwt een nieuwe spoorlijn tussen Lelystad en Zwolle: de Hanzelijn. Vanaf december 2012 duurt een treinreis tussen beide steden slechts dertig minuten. Zodoende komen het noorden en noordoosten van Nederland in reistijd veel dichter bij de Randstad te liggen. Ook zorgt de Hanzelijn voor minder drukte op de Gooilijn en de Veluwelijn. Langs de Hanzelijn verrijzen nieuwe stations in Dronten en Kampen en wordt station Lelystad aangepast. Het tracé krijgt bovendien een nieuwe brug over de IJssel tussen Hattem en Zwolle en een tunnel onder het Drontermeer tussen Kampen en Dronten.