Stadsdeel Zeeburg

Agenda stadsdeelraad 18 en 20 november 2008

7 november 2008
De stadsdeelraad vergadert op dinsdag 18 en donderdag 20 november 2008 in de raadszaal van het stadsdeelkantoor, Cruquiusweg 5. Aanvang: 20.00 uur. Op de agenda staan onder andere de volgende onderwerpen:

De agenda van 18 november bevat:

Milieuprogramma 2009

Jaarlijks stelt het stadsdeel een milieuprogramma op. In dit programma staan de taken die in 2009 worden uitgevoerd

Benoeming van twee leden in het bestuur van de Stichting OPOOZ

De bestuursleden van de stichting Openbaar Primair Onderwijs Oost/Watergraafsmeer worden op voordracht van het bestuur of de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad door de stadsdeelraad benoemd.

Najaarsnota 2008

Deze nota is de tweede bestuursrapportage over het lopende begrotingsjaar. De nota geeft inzicht in de voortgang van de inkomsten en uitgaven vanaf april 2008 tot en met eind augustus 2008. Alleen omvangrijke verschillen met de begroting worden er in genoemd.

Begroting 2009

De begroting bevat de plannen van het stadsdeel voor het komende jaar en het bijbehorende budget. De begroting wordt in twee delen behandeld. Op dinsdag 18 november geven de partijen hun mening over de begroting en dienen zij moties (dwz voorstellen voor wijzigingen van de begroting) in.

De volledige agenda en onderliggende stukken staan in de online bestuursinformatie.

De agenda van 20 november bevat:

Begroting 2009

Op donderdag 20 november reageren de partijen op elkaar en geeft het DB een reactie op de moties en vervolgens neemt de raad het definitieve besluit.

Vergelijkbare tarieven stadsdelen

Het Dagelijks Bestuur stelt voor de tarieven van Zeeburg af te stemmen met die van de andere stadsdelen. Dat betekent onder andere een tariefsverhoging van EUR 25 per jaar voor de afvalstoffenheffing.

Kredietaanvraag groot onderhoud stadsdeelkantoor

Het DB vraagt de raad een krediet van EUR 652.000 ter beschikking te stellen voor het achterstallig groot onderhoud van het stadsdeelkantoor.

Verordening op de heffing en invordering van de afvalstoffenheffing 2009

Om de kosten voor de inzameling van huishoudelijk afval te kunnen betalen wordt een belasting geheven. Jaarlijks wordt de hoogte van die belasting vastgesteld.

Meerjarenprogramma Openbare Ruimte 2009-2013

Het MOR is een keuzeinstrument om te komen tot een afweging voor de inzet van het stadsdeel in de openbare ruimte. Het geeft een inkijkje in de voorgenomen activiteiten in de komende jaren. 0p basis van deze notitie stelt de raad de financiering voor 2009 vast.

Beschikbaar stellen van een krediet EUR 2.009.948 voor het realiseren van 2000m2 tijdelijke huisvesting voor onderwijs en naschoolse opvang op IJburg

Inbreng voor de Strategienota IJburg 2e fase

Projectbureau IJburg stelt een strategienota op voor de ontwikkeling van de 2e fase van IJburg. Stadsdeel Zeeburg is gevraagd daar een inbreng voor te leveren. Het DB heeft een memo opgesteld. Het DB vraagt de raad om met deze memo in te stemmen.

De volledige agenda en onderliggende stukken staan in de online bestuursinformatie.