Gemeente Coevorden

Ruimte voor Twente in Drenthe

Gemeente Coevorden presenteert zich volgende week weer op de beurs Business Meeting Twente onder het motto `Ruimte voor Twente in Drenthe'. Twentse ondernemers, die buiten de regio op zoek zijn naar een uitbreidingslocatie of een nieuwe vestigingslocatie, vinden die in Coevorden. De Drentse vestingstad heeft van oudsher economische en sociale banden met Twente. De beurs wordt gehouden op 18 en 19 november aanstaande in het Expo Center Hengelo.

De sterke punten van Coevorden zijn de logistieke mogelijkheden. De stad ligt aan het kanaal Coevorden-Almelo (600 ton) en aan de spoorlijnen Almelo-Marienberg-Coevorden, Coevorden-Zwolle en aan de Duitse spoorlijn van de Bentheimer Eisenbahn naar Nordhorn en Bad Bentheim. Via deze verbindingen arriveren en vertrekken treinen, vrachtwagens en schepen vanaf en naar de Euroterminal, het regionale overslagcentrum naast het grensoverschrijdende bedrijventerrein Europark in Coevorden.In het hart van de gemeente ligt het verkeersknooppunt Holsloot, waar de A37 en N34 elkaar kruisen. Op een kwartier afstand ligt de Duitse autobahn 31 (Noord-Duitsland naar Ruhrgebied vv).

Internationaal netwerk
De Euroterminal behoort tot de snelst groeiende inlandterminals van Nederland. De omzet bedroeg in de afgelopen jaren meer dan 1 miljoen ton aan goederen en containers per jaar. De Euroterminal, gerund door de Bentheimer Eisenbahn, is aangesloten op het internationale netwerk van Kombiverkehr, het grootste netwerk van terminals in Europa. Bovendien ligt de Euroterminal direct aan een binnenhaven met een rechtstreekse verbinding naar Twente.

Twentse bedrijven in Coevorden Opvallend is het aantal Twentse bedrijven dat inmiddels de goede logistieke kwaliteiten van Coevorden heeft onderkend en er een filiaal of een of meer dochterondernemingen heeft. Bijvoorbeeld transportbedrijf Nijhof Wassink en bouwconcern Volker Wessels. Binnenkort ook technische groothandel en machinebouwer Schipper uit Almelo. Een andere technische groothandel die voor Coevorden heeft gekozen is Wildkamp; dit bedrijf brengt z'n hoofdkantoor uit Lutten (gemeente Hardenberg) over naar het Coevorder bedrijventerrein Leeuwerikenveld II; daar verrijst momenteel een complex van logistieke hallen, showrooms en kantoren op bij elkaar 28 ha.