Gemeente Den Haag

HEITJE VOOR EEN KARWEITJE VOOR JONGEREN IN SCHEVENINGEN (12 november)

De jeugd in stadsdeel Scheveningen kan weer een zakcentje bijverdienen. Op dinsdagmiddag 18 november is er een zakgeldactie op de hoek van de Scheveningseweg en de Professor D.M. Teldersweg, bij het Promenade Hotel in Scheveningen. De actie duurt van 15.00 - 17.00 uur. Bij een zakgeldactie verdienen jongeren tussen de 11 en 15 jaar zakgeld door het doen van klusjes. Hier gaat het om het schoonmaken van al het groen rondom het Promenade Hotel, langs de wandel- en fietspaden: vuilprikken, bladeren verwijderen van de paden, het plantsoen harken en bloembollen planten. Aan de zakgeldactie kunnen maximaal 20 jongeren deelnemen, dus wil je meedoen, geef je snel op!

Jong geleerd, oud gedaan
Vanwege het succes van de zakgeldacties, wordt de actie weer opnieuw georganiseerd voor de jongeren. De zakgeldacties worden in opdracht van de gemeente georganiseerd door Stichting Boog in samenwerking met Welzijn Scheveningen. Het doel van de zakgeldactie is jongeren op een leuke manier te betrekken bij hun omgeving en het milieu en ze de gelegenheid te bieden een zakcentje te verdienen. Onder het mom van 'jong geleerd, oud gedaan' is dit in stadsdeel Scheveningen vertaald naar de zakgeldacties. Welzijn Scheveningen begeleidt de jongeren en verzorgt de catering in de pauze. Buurtbeheermaatschappij Scheveningen is aanwezig met gereedschap, biedt technische ondersteuning en voert het verzamelde vuil af.

Aanmelden
Ben je tussen de 11 en 15 jaar oud, woon je in Scheveningen en wil je ook meedoen aan de zakgeldactie? Stuur dan een mailtje naar rutan@boog.nl onder vermelding van Zakgeldactie, met naam, adres en telefoonnummer of neem contact op met Andreé van Stichting Boog op telefoonnummer 06 - 19044347. Voor 2 uur werken ontvang je 7 euro zakgeld. En in de pauze praten we altijd even over wat we een volgende keer kunnen doen, of over iets wat jou bezig houdt.