Provincie Noord-Holland

Datum

13-11-2008

Onderwerp

Informatieavond fietsbrug Nigtevecht

Carla van Twuijver

Dinsdag 18 november organiseert de provincie Noord-Holland een informatieavond over de fietsbrug bij Nigtevecht. De brug vormt de ontbrekende schakel in het recreatieve fietsnetwerk.

Bij de verschillende overheden bestaat al jaren de wens om de ontbrekende schakel in het recreatieve fietsnetwerk, de brug bij Nigtevecht over het Amsterdam-Rijnkanaal, in te vullen. De brug zal onderdeel uitmaken van een fietsroute die de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam met elkaar verbindt. Naast deze recreatieve functie zal de brug de kernen Abcoude en Baambrugge door middel van een fiets- en voetgangersbrug verbinden met Nigtevecht, Nederhorst Den Berg en Hinderdam.

De provincie Noord-Holland wil u graag informeren over het waarom en hoe van de recreatieve fietsbrug. U bent van harte uitgenodigd om 18 november aanwezig te zijn bij de presentatie van de brug. U wordt tegelijkertijd in de gelegenheid gesteld mee te denken over de aankleding van de brug en de directe omgeving van de brug.

De fietsbrug is een initiatief van de provincie Noord-Holland, de provincie Utrecht, de gemeente Abcoude en de gemeente Loenen.

Groene Uitweg
Het project van de fietsbrug is onderdeel van het programma de Groene Uitweg. Het programma Groene Uitweg streeft ernaar dat je binnen tien minuten vanuit de stad in een open en groen (recreatie)gebied bent. Daarbij is het een aantrekkelijk gebied voor agrariërs om zich te vestigen, het staat voor levensvatbare landbouw, duurzaam gebruik van de natuur en een landschap met kwaliteit.

Het programma Groene Uitweg is in samenwerking met een groot aantal partijen (natuur- en milieuorganisaties, landbouwsector, gemeenten, overige overheden) opgesteld. De Groene Uitweg is een initiatief van de Provincie Noord-Holland en wordt gefinancierd vanuit de ILG (Investeringsprogramma Landelijk Gebied).

Locatie:
Dorpshuis Nigtevecht, Jhr. Huydecoperstraat 1 te Nigtevecht Tijd:
19.30 uur 22.00 uur