Gemeente Oldenzaal


Actueel nieuws

Stand Overheidsplein op Business Meeting Twente

gepubliceerd op : 13-11-2008

Op 18 en 19 november 2008 vindt de Business Meeting Twente plaats in het Expo Center in Hengelo. De vijf gemeenten van Regio Twente Netwerkstad - gemeente Almelo, Borne, Enschede, Hengelo, Oldenzaal - XL Businesspark Twente en een aantal Werkpleinen presenteren zich tijdens de Business Meeting Twente samen op het Overheidsplein (standnummer B12).

Op woensdag 19 november vindt onder leiding van Martin Steenbeeke op het Overheidsplein de themabijeenkomst "Knelpunten Twentse arbeidsmarkt te lijf" plaats. Tijdens deze bijeenkomst wordt informatie gegeven over het Twente Positioneringstraject en gediscussieerd hoe de knelpunten op de Twentse arbeidsmarkt opgelost kunnen worden. Bovendien reikt MKB de MKB gemeente-Award uit op het Overheidsplein.

Themabijeenkomst

Om Twente zowel nationaal als internationaal te positioneren als kennis en innovatieve regio zijn vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en de overheid samen het traject `Twente positionering' gestart. Regiodirecteur, Annemieke Traag, geeft tijdens de themabijeenkomst hierover meer informatie.

Het beursthema van dit jaar is: "De toekomst van de arbeidsmarkt". Op het Overheidsplein zal Myra Koomen, voorzitter van het regionale Platform Onderwijs, Werk en Inkomen (POWI) tijdens de themabijeenkomst dieper op deze materie ingaan. Samen met genodigden wordt besproken hoe wij vakkrachten in Twente vast kunnen houden.

Overheidsplein

Regio Twente Netwerkstad werkt actief mee aan de ontwikkeling, herstructurering en revitalisering van bedrijventerreinen. Het vestigingsklimaat voor bedrijven wordt daardoor steeds beter. Op verschillende locaties is bedrijfsgrond beschikbaar en het aanbod is zeer divers. De bedrijventerreinen verschillen onder meer op logistieke onderdelen, zichtlocaties en parkmanagement. Gedurende deze beurs zijn medewerkers van de bij Regio Twente Netwerkstad aangesloten gemeenten aanwezig op het Overheidsplein om een toelichting te geven en vragen te beantwoorden over beschikbare bedrijfslocaties.

Netwerkstad

De gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo en Oldenzaal hebben zich verbonden binnen Regio Twente Netwerkstad. Aanleiding was de verstedelijking van Twente, waardoor geleidelijk één arbeidsmarkt, één verkeer- en vervoersmarkt en één woningmarkt ontstaat. Door middel van projectmatige en resultaatgerichte samenwerking wil Regio Twente Netwerkstad voorzieningen- en werkgelegenheidaanbod bieden dat past bij een stedelijk netwerk van 325.000 inwoners.