Gemeente Rotterdam

Deze week vergaderen drie commissies op het stadhuis. Lees verder voor meer informatie over de belangrijkste agendapunten.

Commissie Maatschappelijke ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie
Dinsdag 18 november 2008, 9.30 uur Het belangrijkste onderwerp op de agenda is de voortgangsrapportage Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) 2007. Onderdeel hiervan is de quickscan burgerparticipatie Wmo. Hiermee wordt voldaan aan de wettelijke plicht om bepaalde prestatiegegevens op het gebied van maatschappelijke ondersteuning te registreren en jaarlijks te presenteren. Tevens dient deze rapportage als format voor de komende jaren. Verder spreekt de commissie over de afdoening van de motie-Verwijs (Innovatiefonds Wmo) en de motie-Oosterhoff (Rol religieuze instellingen).

Commissie Fysieke Infrastructuur, Buitenruimte en Sport Woensdag 19 november 2008, 9.30 uur De commissie bespreekt twee adviezen die zijn opgesteld door de Rotterdamse Jongerenraad. Het eerste betreft innovatieve woonvormen voor jongeren en het tweede groen en speelruimte. Het advies over innovatieve woonvormen voor jongeren is opgesteld in samenwerking met de Young EDBR. Verder bespreekt de commissie het initiatief van de fractie van Leefbaar Rotterdam over het aantrekkelijker maken van het Schouwburgplein.

Commissie Economie, Sociale Zaken, Haven, Milieu en Vervoer Donderdag 20 november 2008, 9.30 uur
De commissie start met de bespreking van de stand van zaken van het Rotterdam Climate Initiative. Daarna staat het Actieplan Geluid op de agenda met de maatregelen die de komende vijf jaar genomen gaan worden om de geluidhinder in Rotterdam aan te pakken. Verder spreekt de commissie over de economische ontwikkeling van de Rotterdamse warenmarkten. De vergadering eindigt met de bespreking van de stand van zaken van het programma creatieve economie en het plan van aanpak administratieve lasten.

Bron: Griffie, 13-11-2008