Gemeente Binnenmaas

Prijsuitreiking Erfgoedspoor bokaal door burgemeester Borgdorff

Op dinsdag 18 november ontvangt het Streekmuseum Hoeksche Waard de Erfgoedspoor-bokaal 2007-2008 uit handen van burgemeester Borgdorff. Het museum ontvangt deze prijs omdat het door het basisonderwijs als beste erfgoedinstelling 2007-2008 is uitgeroepen. Het museum maakte een bijzonder erfgoedproject voor de basisscholen in de Hoeksche Waard die deelnemen aan Erfgoedspoor.

Streekmuseum ontving hoogste waardering van het basisonderwijs

Het Streekmuseum Hoeksche Waard ontwikkelde het project Verzamelen. In dit project leren leerlingen van groep 6 de kerntaken van een museum kennen: verzamelen, documenteren, conserveren en presenteren. De vele betrokken vrijwilligers van dit museum gaan op professionele wijze om met de invulling van erfgoededucatie voor hedendaags basisonderwijs. De leerlingen worden dan ook actief bij de leerstof betrokken.

Erfgoedspoor: Boek dicht en klas uit!

Erfgoedspoor biedt leerlingen van 8 tot 16 jaar een doorgaande leerlijn erfgoededucatie, waarbij scholen een meerjarenafspraak aangaan met de erfgoedinstellingen om hen heen. Archief, historische vereniging, museum en beheerders van monumenten bieden binnen dit traject onderwijsprojecten aan die een bijzondere invulling geven aan vakgebieden als geschiedenis en aardrijkskunde. Het Erfgoedhuis is coördinator van Erfgoedspoor en draagt zorg voor de kwaliteit van het aanbod. Van buiten leren is het kenmerk van Erfgoedspoor, ons motto luidt dan ook: Boek dicht en klas uit!

18 november: uitreiking van de Erfgoedbokaal

De bokaal wordt op dinsdag 25 november uitgereikt door de heer A.J. Borgdorff, burgemeester van Binnenmaas. Andries Ponsteen, directeur Erfgoedhuis Zuid-Holland, licht deze keuze van de basisscholen toe. De prijsuitreiking vindt plaats van 19.30 20.30 uur in het Streekmuseum Hoeksche Waard, Hofweg 13, Heinenoord.

Erfgoedspoor is een concept van het Erfgoedhuis Zuid-Holland en wordt financieel mogelijk gemaakt door de Provincie Zuid-Holland.

Dit is een persbericht van Erfgoedhuis Zuid-Holland (kijk op www.erfgoedspoor.nl)