Politie Gelderland-Midden

Dodelijke schietpartij Huissensestraat in Opsporing Verzocht
Publicatiedatum: 17-11-2008 15:21:12

ARNHEM - De politie maakt dinsdag 18 november in Opsporing Verzocht nieuwe informatie bekend over het onderzoek naar het dodelijke schietincident op de Huissensestraat. Hierbij kwam op 26 september 2008 een 28-jarige Arnhemmer om het leven. In de uitzending wordt in het bijzonder aan personen die het slachtoffer hebben gekend gevraagd om te reageren.

Op vrijdag 26 september, rond 20.25 uur, wordt de 28-jarige Arnhemmer in een portiekflat aan de Arnhemse Huissensestraat door vuurwapengeweld om het leven gebracht. De daders zouden twee of meer donkere mannen zijn die er in een donkere auto vandoor zouden zijn gegaan. Uit het politieonderzoek komt naar voren dat het als aardig en rustig bekend staande slachtoffer, waarschijnlijk een dubbelleven leidde. De politie is op zoek naar getuigen en ook naar mensen die meer kunnen vertellen over de contacten van het slachtoffer. Vanwege het opsporingsbelang wordt in de uitzending een foto van het slachtoffer getoond.

Op 7 oktober hield de politie een verdachte aan op verdenking van betrokkenheid bij de schietpartij. De donkere mannen die er na de schietpartij in een auto vandoor zijn gegaan, zijn nog voortvluchtig.

SMS-bom
Dinsdagmiddag ontvangen 2400 gsm-eigenaren een sms-bericht van de politie met het verzoek om naar Opsporing Verzocht te kijken. Deze 2400 personen waren ten tijde van het schietincident in de omgeving van de Huissensestraat. Met de sms-actie probeert het team dat de dodelijke schietpartij onderzoekt de zaak onder de aandacht te brengen van mogelijke getuigen. Voor een deel zijn dit buurtbewoners, maar ook passanten worden hiermee bereikt.

Personen die informatie hebben over deze ernstige zaak en nog niet hebben gesproken met de politie, worden verzocht dit alsnog te doen. Telefonisch kan dat via de gratis tiplijn 0800-6070 of anoniem via Bel M 0800-7000. Contact per e-mail kan ook:
recherchearnhem@gelderland-midden.politie.nl.

Dinsdagavond is Opsporing Verzocht vanaf 21.50 uur te zien op Nederland 1. De uitzending wordt op woensdag 19 november vanaf 13.20 uur op Nederland 2 herhaald. Ook zal er informatie worden gepubliceerd op de website van Opsporing Verzocht.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---