Politie neemt vijf rijbewijzen in bij alcoholcontroles

tien keer proces-verbaal

Politie Hollands Midden, 18-11-2008 o De politie heeft het afgelopen weekend vijf rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die werden betrapt op het rijden onder invloed. Eén bestuurder was betrokken bij een aanrijding.

Bij de ademanalyses werd boven de limiet van 220 ug/l geblazen en boven de invorderingsgrond. Deze ligt op 350 ug/l voor de beginnend bestuurder en voor anderen op 570 ug/l. Naast dat de bestuurders hun rijbewijzen hebben moeten inleveren, maakt de politie proces-verbaal tegen ze op.

In Hillegom raakte zaterdag 15 november rond 20.00 uur op de 3e Loosterweg een 50 jarige automobilist uit Hillegom van de weg. Hij bleek ongedeerd maar de schade aan zijn auto was aanzienlijk. Hij had gedronken en werd aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse was 950 ug/l.

In Katwijk werd zondag 16 november rond 01.40 uur een 19 jarige automobilist uit Katwijk aangehouden die met te veel drank op toch achter het stuur was gekropen. De uitslag van zijn ademanalyse was 475 ug/l.

In Leiden werd zaterdag 15 november rond 02.40 uur een 30 jarige automobilist uit Leiderdorp aangehouden. De uitslag van zijn ademanalyse was 705 ug/l.

Zondag 16 november rond 00.50 uur werd op de Plesmanlaan een 29 jarige automobilist uit Leiden aangehouden. Deze beginnend automobilist kwam bij zijn ademanalyse tot 390 ug/l.

In Leimuiden reed een 30 jarige automobilist uit Oud Ade zondag 16 november rond 02.50 uur met te veel drank op over de Kerklaan. De politie hield hem al in de gaten omdat hij in augustus en november van dit jaar ook al daarop was betrapt en liet blijken toch weer te gaan rijden. Dit was dus nu ook het geval. Hij werd aangehouden en er volgde een ademanalyse. De uitslag van die analyse was 570 ug/l.

Wel proces-verbaal geen invordering Verder kregen nog tien bestuurders van motorvoertuigen een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Deze bestuurders kwamen boven de limiet van 220 ug/l (90 ug/l beginnend bestuurder) uit maar bleven onder de invorderingsgrond van 570 ug/l (350 ug/l voor beginnend bestuurder. Het ging hier om de plaatsen Leiden ( 5x ), Ter Aar, Alphen aan den Rijn, Bodegraven, Gouda en Stolwijk.

In het belang van de verkeersveiligheid zal de politie blijven controleren op het gebruik van alcohol in het verkeer.