Gemeente Leeuwarden

Tekening Nieuw Zaailand Tekening Nieuw Zaailand

Project Nieuw Zaailand nodigt u uit

Bron: Gemeente Leeuwarden (17-11-2008)

Project Nieuw Zaailand gaat in februari 2009 officieel van start. Het gebied rond het Wilhelminaplein in Leeuwarden ondergaat de komende jaren een ingrijpende metamorfose.

Bent u benieuwd naar het project, de ontwerpen en de planning? Dan bent u van harte uitgenodigd op de informatiemarkt Nieuw Zaailand. Op zaterdag 22 november van 10.00 tot 17.00 uur kunt u alles lezen, zien en vragen over het project in Winkelcentrum Zaailand.

Project Nieuw Zaailand verandert de aanblik van een deel van de Leeuwarder binnenstad. Zo komt er een nieuw Fries Museum op het plein, nieuwe winkels en woningen aan het Ruiterskwartier, een nieuwe Parkeergarage en Winkelcentrum Zaailand wordt gerenoveerd. De maquette en de sfeerbeelden op de informatiemarkt geven u een goede indruk hoe alles er over een paar jaar uitziet.

Bouwen in het stadshart van Leeuwarden is geen eenvoudige opgave. De bouwactiviteiten zijn noodzakelijk, maar tegelijkertijd moet in de binnenstad gewerkt, gewoond en natuurlijk gewinkeld worden. Want alle winkels blijven gewoon open. Daarom proberen we de overlast tot een minimum te beperken. Op de informatiemarkt vertellen we u hoe we dat gaan doen.

Wilt u weten waar u tijdens de bouw uw auto kwijt kunt, of wanneer de nieuwe parkeergarage in gebruik wordt genomen? Waar u gratis uw fiets kunt parkeren en wat er allemaal gaat gebeuren met het Winkelcentrum Zaailand. U bent van harte uitgenodigd op de informatiebijeenkomst!