Persberichten stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht, 18-11-2008

Groene handhavingdag; bijna 60 bekeuringen uitgedeeld

REGIO UTRECHT - De Milieupolitie heeft zondag 16 november een regionale zogenaamde groene handhavingdag gehouden in de diverse flora- en faunagebieden(recreatiegebieden) in de provincie Utrecht.De controles vonden plaats in Rhenen, Leersum, Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Wijk bij Duurstede, Bunnink, Utrecht, Houten, Amersfoort, Breukelen.

De Milieupolitie kreeg ondersteuning van (bijzondere) opsporingsambtenaren van de flora- en faunabeheerders (boswachters en toezichthouders), vrijwillige politiemensen, werkstudenten en politiemensen te paard van de afdeling Levende Have politie Utrecht. In totaal waren ongeveer 44 opsporingsambtenaren actief op deze handhavingdag.

In totaal werden 58 personen bekeurd voor overtredingen van in het bijzonder de groene wetgeving zoals: geen visakte conform de visserijwet, het los laten lopen van honden in verboden gebied, het negeren van het bord Verboden Toegang, het rijden op een paard buiten de toegestane ruiterpaden, het illegaal verbranden van afval, het storten van afval op een verboden plaats en het crossen met een crossfiets/-motor buiten de toegestane paden/gebieden waar veel klachten over binnenkomen.

Twee motorcrossers werden omstreeks 15.45 uur betrapt op het landgoed Dartheide bij Doorn, maar zij gingen er vandoor, waarop de achtervolging werd ingezet. De twee reageerden niet op het geven van een stopteken en niet op geluidssignalen (sirene). Ondanks een val over een boomstam door één van de twee, wisten zij lange tijd uit handen van de politie te blijven en ging het verder richting Maarsbergen. Via de verbindingsmiddelen werd de vluchtrichting doorgegeven aan andere eenheden van de politie. Een motorrijder van de Verkeerspolitie Utrecht wist uiteindelijke het tweetal bij de afslag Driebergen van de Rijksweg A12 tot stoppen te dwingen. Zij kregen een bekeuring van in totaal 300 euro per persoon voor onder meer het rijden in verboden gebied, slechte zichtbaarheid kentekenplaat en het negeren van een stopteken.

Bestuurder onder invloed aangehouden

UTRECHT In de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 november heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestelbus over de Leuvenlaan rijden. De bestuurder had zijn auto niet constant onder controle. De agenten besloten de man te controleren en gaven hem een stopteken. Op de Pythagoraslaan werd de auto aan de kant gezet. Na een eerste blaastest bleek dat de 24-jarige bestuurder uit Maarssen te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 615 ug/l uit. De Maarssenaar kon zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur naar huis gestuurd.

Inbrekers aangehouden

UTRECHT Maandagavond heeft de politie twee personen aangehouden omdat zij hadden ingebroken in een kelderbox aan de New Yorkdreef.

De politie kreeg rond 23.05 uur een melding van een getuige die zag dat twee personen zich verdacht ophielden in een kelderbox van een flat aan de New Yorkdreef. Het tweetal zou met gereedschap een deur hebben opengebroken en ook in een meterkast aan het werk zijn. Ter plaatse troffen agenten het tweetal niet meer aan. Wel was een deur van een meterkast opengebroken en was duidelijk te zien dat er met elektrisch gereedschap gewerkt was.

Op aangeven van getuigen konden de verdachten 16 en 19 jaar uit Utrecht en Den Haag even later in de omgeving van de Franciscusdreef worden aangehouden.

Rijden met een ontzegging

UTRECHT Op de Prinses Christinalaan heeft de politie na een achtervolging maandagavond een man aangehouden omdat hij met een rijontzegging in zijn auto reed.

Agenten reden tijden de surveillance over de Rijksstraatweg in de richting van De Meern. Uit tegenovergestelde richting kwam een auto rijden met een bestuurder die door één van de agenten herkend werd. De agent kon zich herinneren dat het rijbewijs van de man al eerder was ingenomen. De agenten keerden hun voertuig en wilden de bestuurder een stopteken geven. De 37-jarige bestuurder uit De Meern zag dat hij werd gevolgd door de politie en reed met hoge snelheid weg.

Na een korte achtervolging staakten de agenten, vanwege de verkeersveiligheid, de achtervolging. Wel reden zij door naar de woning van de man. Hier stonden zij verdekt opgesteld in de hoop dat de man thuis zou komen. Na enige tijd kwam de man aanlopen. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De man had heel slim zijn auto een paar straten verder op geparkeerd en was naar huis gelopen. Hij bekende gereden te hebben.

Drie man aangehouden

UTRECHT De politie heeft maandagmiddag drie mannen aangehouden omdat zij verdacht werden van bedreiging en het voorhanden hebben van een vuurwapen.

Rond 13.55 uur kreeg de politie een melding dat drie mannen bedreigingen aan het uiten waren bij een woning aan de Rooseveltlaan. Ter plaatse bleek dat het drietal al weg was. Getuigen wisten aan de politie te melden dat één van de mannen mogelijk een vuurwapen op zak had. Tijdens onderzoek zagen agenten de drie mannen in de omgeving van het Attleeplantsoen lopen. De mannen werden gesommeerd te gaan liggen. Dit omdat er mogelijk sprake was van een vuurwapen.

Twee van de drie verdachten gingen liggen een derde verdachte wilde dat niet. Hij werd gepepperd en ging alsnog liggen. De mannen één van 19 en twee van 24 jaar werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De politie heeft geen vuurwapen bij de verdachten aangetroffen. Ook werd met een speciale hond in de omgeving gezocht, maar niets aangetroffen. Het onderzoek naar de bedreiging loopt nog.

Man biedt gestolen fiets aan politie aan

UTRECHT In de vroege ochtend van maandag 17 november heeft de politie een man aangehouden omdat hij een gestolen fiets voor 10 euro aan een agent te koop aanbood.

Twee agenten in burger zaten rond 05.30 uur op een bankje aan de Neude. De agenten werden op een gegeven moment aangesproken door een man die vroeg of zij interesse hadden om een fiets te kopen. Toen de agenten vroegen wat de fiets moest kosten, gaf de man aan dat zij voor 10 euro de eigenaar waren van de fiets. Op dat moment legitimeerden de agenten zich en hielden de verbouwereerde 44-jarige verkoper uit Utrecht aan. Hij ging voor verhoor mee naar het bureau.