BedrijfsautoRAI

Renault Trucks organiseert voor de tweede keer de âMechanic of the yearâ competitie!

(11/18/2008)
Voor het tweede opeenvolgende jaar is de Europese titelstrijd geopend om de beste monteur van het Renault Trucks-netwerk te selecteren. Na een aantal technische voorronden nemen de besten uit elk land het tegen elkaar op tijdens de Europese finale in juni 2009 in Lyon! De doelstellingen van de Europese wedstrijd "Mechanic of the Year" zijn het ontwikkelen van technische deskundigheid, het verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening en het creëren van beroepstrots bij de monteurs en experts van het Europese Renault Trucks-netwerk.

Na het succes van de eerste uitgave, die gewonnen werd door het Nederlandse team, werpt zich een recordaantal van 18 landen in de race voor de trofee van 2009. Spanje, Portugal, Zwitserland, Oostenrijk, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Duitsland, Frankrijk, Nederland, België, Tsjechië, Polen, Hongarije, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Roemenië en Turkije kiezen tussen nu en maart 2009 hun beste team, dat mag deelnemen aan de grote Europese finale in juni 2009 in Lyon.

De selecties vinden plaats per team van twee; een monteur en een expert van het Europese netwerk van dealers en reparateurs van Renault Trucks. De kennis van de deelnemers zal op verschillende gebieden op de proef gesteld worden. Van elektronische configuratie, de snelheid van reparaties, reparaties van mechanische componenten tot diagnose en kennis van concurrerende voertuigen.

De organisatie van de wedstrijd is in handen van Renault Trucks International Training, het centrum voor beroepsopleiding van Renault Trucks. De 21 opleidingscentra zijn bestemd voor alle medewerkers van het handelsnetwerk maar ook voor de klanten van Renault Trucks. Elk jaar worden er meer dan 20.000 deelnemers over de hele wereld bijgeschoold op het gebied van onderhoud en reparatie, ontwikkeling van de producten, diagnose, teammanagement, werkplaatsbeheer, enz.

Als aanvulling op deze beroepsbijscholingscursussen bevordert de wedstrijd "Mechanic of the year" de operationele perfectie van de monteurs van het Renault Trucks-netwerk: de beste garantie voor een dienstverlening van hoge kwaliteit aan de klanten, waar zij zich ook op de wereld mogen bevinden!

The European Road Transport Show 2007