Politie Groningen

Dinsdag 18 november 2008

Provincie Groningen, 18-11-2008

Delfzijl: met drank op tegen auto

Een 58-jarige inwoner van Delfzijl had maandagavond de nodige moeite met het inparkeren van zijn auto op de Kustweg. De man botste op een andere auto waarvan onder andere de koplamp sneuvelde. In plaats van een briefje achter de ruitenwisser of de politie te bellen, besloot de man te doen alsof zijn neus bloedde en parkeerde de wagen op een andere plek. Een en ander werd echter gezien door een omwonende die de politie belde. De 58-jarige werd thuis aangetroffen. Hij bleek met een promillage van bijna 1 het dubbele van het toegestane maximum aan alcohol te hebben gehad. Tegen de Delfzijlster is proces-verbaal opgemaakt.

Stadskanaal: fietser ernstig gewond

Een tot nu toe onbekende man liep maandagavond diverse verwondingen op bij een verkeersongeluk op de Atlantislaan in Stadskanaal. De man stak op zijn fiets vanachter een stilstaande passagiersbus de weg over en werd geschept door een 49-jarige automobiliste uit Sellingen. Het slachtoffer werd met onder meer botbreuken in een ziekenhuis opgenomen. De auto raakte door de aanrijding dusdanig beschadigd dat deze moest worden weggesleept. De verkeerspolitie stelde een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

Zuidbroek: inbrekers aangehouden

Bij een routinecontrole van een auto maandagnacht in Zuidbroek konden twee vermoedelijke inbrekers worden aangehouden. De bestuurder van de wagen bleek een 22-jarige inwoner van Veendam die bij de agenten bekend stond als inbreker. In de auto lagen computers en tft-schermen. De 22-jarige gaf in een verhoor toe dat hij de apparaten dezelfde nacht had gestolen uit een school in Ter Apel. De passagier van de man uit Veendam, een 19-jarige inwoner van Eelde, werd eveneens aangehouden. De politie doet verder onderzoek.

Veendam: getuigen vernielingen gezocht

De politie is op zoek naar getuigen van een aantal vernielingen afgelopen weekend aan autos op de Molenstreek in Veendam. Van vier wagens werden ramen ingeslagen- en geschopt, spiegels en ruitenwissers afgebroken en sloten vernield. Uit enkele wagens werden spullen gestolen. Gezien het kabaal dat met de vernielingen gepaard moet zijn gegaan, hoopt de politie dat er omwonenden of voorbijgangers behulpzaam kunnen zijn met het onderzoek. Iedere informatie is welkom. Er kan contact worden opgenomen met Regiopolitie Groningen, politiebureau Veendam, via het telefoonnumer 0900-8844.

Winsum: getuigen en aangevers fietsvernielingen gezocht

De politie zoekt getuigen en aangevers van diverse vernielingen nabij het station van Winsum. Afgelopen weekend werden op het station zeker 25 fietsen vernield. De rijwielen werden uit stallingen aan de Hamrik en het Ubbo Johan Mansholtplein gehaald en volledig gesloopt. Een groot deel van de tweewielers werd in een nabijgelegen sloot gegooid. De politie vraagt fietseigenaren aangifte te doen, zodat de schade op de daders verhaald kan worden. Gedupeerden kunnen onder andere aangifte doen via www.politie.nl/aangifte. Om de daders op te kunnen sporen is de politie op zoek naar getuigen. Mensen die meer informatie hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Zuidhorn via 0900-8844 (lokaal tarief).

Groningen: man geslagen in oliebollenrij

Een 19-jarige inwoner van Haren heeft maandag aangifte gedaan van mishandeling. De man stond zaterdagmiddag in een rij te wachten om oliebollen te kopen op de Grote Markt in Groningen. Een onbekende vrouw wilde de wachtende rij passeren en daar zei de Harenaar wat van. Even later kwam een ca. 60- a 70- jarige man naar het slachtoffer lopen en gaf hem een dreun in het gezicht. De 19-jarige liep daarbij een bloedlip op. Het onbekende tweetal ging er vervolgens vandoor.

Groningen: groot alarm na gestolen auto te water

Een inwoner van Zuidwolde informeerde maandagmorgen de politie nadat hij in het Eemskanaal aan de Noordzijde een auto in het water zag. Omdat niet bekend was of iemand in het voertuig zat, werd groot alarm geslagen. Uiteindelijk werden geen slachtoffers gevonden. De auto was eerder die morgen gestolen in de Akkerstraat in Groningen. De 55-jarige eigenaar heeft aangifte gedaan. De politie doet onderzoek.

Groningen: roodlichtcontroles

Bij een controle bij de verkeerslichten van de Hereweg heeft de politie 16 personen bekeurd. Zij reden door het rode licht. In totaal werden 385 personen gecontroleerd. Bij een soortgelijke controle op de Nieuwe Sint Jansstraat werden 287 bestuurders gecontroleerd. Van dit aantal reden er 19 door het rode licht. Een 20-jarige inwoner van Groningen was zo boos over de bekeuring dat hij een van de politiemensen uitgescholden. Omdat hij bleef putten uit zijn kwetsende woordenschat, werd hij meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: jonge tieners steken glijbaan in de brand

De politie heeft maandagmiddag drie jonge tieners uit Groningen meegenomen naar het politiebureau omdat ze in de Orchideestraat een speeltoestel in brand hadden gestoken. Een getuige zag dat de twee 13-jarigen en de 12-jarige aan een glijbaan zaten te rommelen en dat deze even later beschadigd was door brand. De getuige belde de politie die de jongens even later zag lopen. Ze gaven toe verantwoordelijk te zijn. De ouders zijn geïnformeerd.

Groningen: vrachtwagencombinatie te zwaar

De politie heeft maandagmiddag op het Hoendiep in Groningen een 30-jarige vrachtwagenchauffeur uit Groningen gecontroleerd. Zijn vrachtwagencombinatie bleek bijna zesduizend kilogram te zwaar. Nadat en deel van de lading was afgeladen, mocht de bestuurder zijn reis voortzettend. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: hogedrukreinigers gestolen

Bij een inbraak in een bouwmarkt aan het Damsterdiep zijn een twintigtal hogedrukreinigers gestolen. Het pand werd zondagavond door een onbekende persoon betreden, nadat een toegangshek was opengemaakt. Een medewerker van het bedrijf gaat aangifte doen. De politie doet onderzoek naar de inbraak.

Groningen: alcomobilist

Bij een verkeerscontrole op de Bedumerweg is maandagavond een 51-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man bleek onder invloed van alcohol. Uit de ademanalysetest kwam naar voren dat ruim
1,0 promille alcohol in zijn bloed had. Tegen de Stadjer wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: autodief aangehouden

De politie heeft maandagavond in de Pioenstraat in Groningen een 56-jarige autodief uit Groningen aangehouden. De politie kreeg een melding dat een auto met open deuren en alarmverlichting in de Spicastraat stond. De melder vertrouwde het niet en nam daarom contact op met de meldkamer. Bij de meldkamer bleek dat het voertuig afgelopen weekend was gestolen in Vries. Agenten zagen de auto even later rijden en met behulp van een andere politieauto kon de bestuurder in de Pioenstraat langs de kant van de weg worden gezet. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Groningen: conductrice beledigd

De politie heeft maandagavond op de Stationsweg in Groningen een 59-jarige inwoner van s-Hertogenbosch aangehouden. De man had in de trein ruzie gemaakt met een 45-jarige conductrice. De vrouw vroeg de Brabander zijn vervoersbewijs te tonen. De verdachte wilde dit niet en schold de vrouw uit. Toen zij hem vertelde dat de politie werd geïnformeerd en zij een telefoon pakte om te bellen, sloeg de Bosschenaar de gsm uit haar handen. Hierdoor bezeerde de conductrice haar hand. Bij de aanhouding bleek dat de verdachte een geldboete open had staan. Omdat hij dit niet direct kon betalen werd hij ingesloten. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Zonnelaan: aantal geregistreerde voertuigen: 1108, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 69 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Damsterdiep: aantal geregistreerde voertuigen: 1292, aantal overtredingen: 124, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.