Partij voor de Dieren


18-11-2008

Partij voor de Dieren presenteert tweede Parlementair Jaarverslag

Verantwoording Kamerwerk in boekwerk van ruim 900 pagina's

Den Haag, 18 november 2008 - Op woensdag 19 november, bijna twee jaar na haar entree in het parlement, presenteert de Partij voor de Dieren haar tweede Parlementaire Jaarverslag over het werk dat zij in het parlement heeft verricht. In het jaarverslag laat de partij zien welke ontwikkelingen er in gang zijn gezet richting een meer diervriendelijke politiek. Verder is een overzicht opgenomen van de ingediende moties en de gestelde Kamervragen met de antwoorden van de regering. Fractievoorzitter Marianne Thieme zal tijdens de perspresentatie ook laten zien hoe de partij erin is geslaagd het thema dierenwelzijn tot één van de meest besproken politieke en maatschappelijke thema's van het afgelopen jaar te maken.

Het jaarverslag, waarschijnlijk het meest omvangrijke dat ooit door een politieke partij is gepresenteerd, bestaat uit 908 pagina's. Het Parlementair Jaarverslag wordt aangeboden aan het publiek. Een online versie is gratis te downloaden via de website van de partij en een ambachtelijk ingebonden gelimiteerde versie van het boek is via de webwinkel voor EUR 425,- te verkrijgen (isbn 978-90-812597-2-9). Het overzicht van alle Kamervragen en antwoorden, alsmede alle ingediende moties worden voorafgegaan door een politieke beschouwing. Daarin wordt een toelichting gegeven op het werk dat de Kamerleden het afgelopen jaar hebben verricht op de thema's die voor de Partij voor de Dieren belangrijk zijn. Ook komt de samenhang die de Partij voor de Dieren ziet tussen kredietcrisis, klimaatcrisis, zoetwatercrisis, voedselcrisis,valutacrisis en dierziektencrises aan de orde en de wijze waarop de crises kunnen worden aangewend om een andere koers in te zetten.
De Partij voor de Dieren is de eerste partij in de wereldgeschiedenis die in een nationaal parlement primair opkomt voor de belangen van dieren. Omdat velen onwennig blijken te staan tegenover dit concept, zowel binnen als buiten de Kamer, past het de partij een heldere verantwoording te leveren aan haar bijna 200.000 kiezers en andere belangstellenden. Tijdens de perspresentatie zal Marianne Thieme aan één van de pioniers uit de dierenrechtenstrijd, ds. Hans Bouma, nu bestuurslid van de Partij voor de Dieren, het eerste exemplaar van het lijvige jaarverslag uitreiken.
U bent van harte uitgenodigd de presentatie van Parlementair Jaarverslag bij te wonen op woensdag 19 november om 11.30 uur in de zaal: de Van der Poelzaal in Nieuwspoort, Den Haag. Een papieren versie van het Parlementair Jaarverslag wordt tijdens de perspresentatie uitgereikt aan ds. Hans Bouma. Bouma zal ook spreken tijdens de presentatie.

Einde bericht
Noot voor redactie (