"Het gaat niet om Unicef-kinderen of War Child-kinderen" 18 november 2008, Den Haag - Op donderdag 13 november werd in de Amsterdamse Bijenkorf het boek 'Kinderen van de Wereld' gepresenteerd. Unicef-ambassadeur Paul van Vliet overhandigde het eerste exemplaar aan Marco Borsato, die ambassadeur is van War Child.

Paul van Vliet overhandigt het eerste exemplaar van 'Kinderen van de Wereld' aan Marco Borsato. Foto: Jurriaan Brobbel Paul van Vliet overhandigt het eerste exemplaar van 'Kinderen van de Wereld' aan Marco Borsato. Foto: Jurriaan Brobbel

"Ik bewonder de manier waarop Marco Borsato zich al jarenlang inzet als Ambassadeur van War Child. Beiden zijn wij Ambassadeur van een organisatie die opkomt voor kinderen wereldwijd, en daarom voel ik een verbintenis met hem", aldus Paul van Vliet. "Wij zetten ons allebei in voor kinderen en hebben samen één doel voor ogen: het leven van kinderen verbeteren. Het gaat niet om Unicef-kinderen of War Child-kinderen, het gaat om álle kinderen."

Het boek 'Kinderen van de Wereld' is tot stand gekomen op initiatief van Van Vliet, die veertig schrijvers en theatermakers heeft gevraagd om aan de hand van een foto van een kind op te schrijven wat er door hen heen ging. Onder meer Vonne van der Meer, Youp van 't Hek, Herman Pieter de Boer, Gijs Scholten van Aschat, Adriaan van Dis, A.F.Th. van der Heijden, Naema Tahir en Erik van Muiswinkel hebben hun medewerking verleend. Ook Paul van Vliet zelf, Unicef Ambassadeur Monique van de Ven en de Unicef Special Representatives Trijntje Oosterhuis, Sipke Jan Bousema, Jörgen Raymann en Edwin Evers schreven een bijdrage voor het boek. Koningin Beatrix verzorgde het voorwoord.

Credit onderstaande foto's: Jurriaan Brobbel

Een innige omhelzing tussen Paul van Vliet en Marco Borsato. Van Vliet voelt zich een beetje 'de oudere broer'.

Samen signeren

Borsato met een jonge fan.

Ook Sipke Jan Bousema en Monique van de Ven doen mee aan de signeersessie in de Amsterdamse Bijenkorf.

Net als Erik van Muiswinkel...

... Herman Pieter de Boer...

... en Alexis de Roode en Francine Oomen.

Met als resultaat: een boek vol handtekeningen

Bestel het boek 'Kinderen van de Wereld' voor EUR 19,95 in de Webshop van Unicef