Gemeente Vlaardingen


Winnaar schoolbiebquiz in bubbels gezet

18 november 2008

Bachar en zijn klasgenoten zijn blij met de prijs die de wethouder kwam overhandigen. Afgelopen woensdag 12 november kreeg de winnaar van de Schoolbiebquis, de achtjarige Bachar al Thabet, de hoofdprijs overhandigd. Groep 5/6 van de Vlaardingse Dagschool Erasmus (locatie Stationsstraat) gaat dankzij Bachar binnenkort naar De Efteling. Bachar kreeg cheque daarvoor overhandigd door wethouder van Cultuur, Jan Robberegt.

Maar dat was niet het enige. Bachar kreeg van Hans Mathijssen, directeur van de bibliotheek, een prachtig boek. Voor allemaal een glaasje Jip en Janneke bubbels, wat te snoepen en het feest was compleet.

Maar liefst 7.664 kinderen uit groepen 5, 6, 7 en 8 deden eind oktober mee aan de quiz en de website kreeg gemiddeld 9.000 bezoekers per dag. Kinderen konden vijf dagen lang meerkeuzevragen beantwoorden die niet écht eenvoudig waren. Wat te denken van vragen als: Waaruit bestaat de maan?, Door wie is vaderdag bedacht? en Hoeveel katten leven er in Nederland?. Geen eenvoudige vragen dus. De antwoorden waren met wat speurwerk te vinden op Schoolbieb.nl.

Schoolbieb.nl is een plek waar kinderen veel correcte en veilige informatie kunnen vinden over allerlei onderwerpen. De informatie wordt samengesteld en gecontroleerd door deskundigen uit de bibliotheken en het onderwijs.