Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 18-11-2008

Zaak geplunderde rekening buren opgelost

ASSEN Met de aanhouding van een echtpaar uit Assen is een diefstal van bijna dertienduizend Euro opgelost. Het stel, een man van 42 en een vrouw van 29 jaar, had dit geldbedrag gestolen van de bankrekening van hun buren. Ze pasten op de woning terwijl de buren opgenomen waren in een ziekenhuis en een verzorgingstehuis.

Eerder dit jaar deed de 73-jarige man, nadat hij uit het ziekenhuis was ontslagen, aangifte van het verdwijnen van geld van zijn rekening. Dit vond plaats in de laatste twee maanden van 2007.

Na onderzoek, waarbij is samengewerkt met de betreffende bank, kwam aan het licht dat er meerdere keren telefonisch geld was overgeboekt. De buren, die op het huis pasten, bleken het geld over te hebben geboekt.

Ze hadden een aanvraagformulier voor telefonisch betalingsverkeer ingevuld, met daaronder een vervalste handtekening. Enige tijd later zat bij de post een bericht van de bank met daarin een pincode. Deze brief werd geopend en daarna is de code geactiveerd. Vanaf dat moment konden de oppassers, die in goed vertrouwen de huissleutel hadden gekregen, telefonisch geld overboeken van de rekening. Nadat dit tijdens het vooronderzoek aan het licht kwam zijn de twee aangehouden. Uiteindelijk hebben ze de diefstal bekend. Het geld is gebruikt voor allerlei dagelijkse, luxe en minder luxe zaken en is volledig opgegaan.

Op basis van de Plukze-wetgeving is er beslag gelegd op diverse goederen van de verdachten, waaronder een auto en een televisie. Binnenkort zullen ze voor de rechter moeten verschijnen. (08-108228)

Autodief aangehouden

GRONINGEN / VRIES

De politie heeft maandagavond in de Pioenstraat in Groningen een 56-jarige autodief uit Groningen aangehouden. De politie kreeg een melding dat een auto met open deuren en alarmverlichting in de Spicastraat stond. De melder vertrouwde het niet en nam daarom contact op met de meldkamer. Bij de meldkamer bleek dat het voertuig afgelopen weekend was gestolen in Vries. Agenten zagen de auto even later rijden en met behulp van een andere politieauto kon de bestuurder in de Pioenstraat langs de kant van de weg worden gezet. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Motordief aangehouden

EMMEN Maandagmiddag zagen agenten op de Boermarkeweg een man zonder helm op een motor rijden. Ze gaven een stopteken maar de motorrijder ging er vandoor. Via het fietspad reed hij de Angelsloërdijk op en even later reed hij zich vast in de bosjes op de Prins Hendrikweg. Intussen was duidelijk geworden dat hij de motor even tevoren had gestolen aan de Kamille in Klazienaveen. De man is overgebracht naar het bureau. Na verhoor is hij in de loop van de avond weer in vrijheid gesteld. (08-192760)

Politie onderzoekt diefstal

ASSEN Maandagavond zijn bij een woning aan de Zilverschoonstraat twee fietsen gestolen. Uit de schuur is nog een boormachine weggenomen. De politie onderzoekt deze diefstal. Een onderzoek in de buurt leverde tot dusver niets op. (08-192881)

Winkeldief aangehouden

HOOGEVEEN Maandagmiddag is een 43-jarige vrouw uit Hoogeveen betrapt bij een diefstal in een supermarkt aan De Weide. Ze had voor ongeveer twaalf Euro aan vleeswaren gestolen en was daarvoor aangehouden. De politie heeft de zaak verder afgehandeld. Na verhoor kreeg ze een proces-verbaal aangezegd. Dat houdt in dat ze van het Openbaar ministerie een boete krijgt of een dagvaarding. (08-192783)

Man aangehouden na bedreiging

ZUIDLAREN Maandagavond heeft de politie een 49-jarige man uit Haren aangehouden. Hij achtervolgde in zijn auto een inwoner van Peize, die hem volgens hem nog geld schuldig was. Daarbij bedreigde hij deze man. Nadat de politie de autos in Zuidlaren had aangetroffen, is de verdachte aangehouden. Hij is ingesloten voor een nader onderzoek. (08-192861)

Aangehouden met drugs

MEPPEL Maandagavond controleerde de politie op de Violenstraat een 32-jarige automobilist uit Beilen. Bij controle bleek dat hij negen extasypillen en een zakje speed in de auto had. Hij is aangehouden en kreeg na verhoor een dagvaarding mee. (08-192894)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.