Politie Zuid-Holland-Zuid

18 november Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 18-11-2008 o Persberichten district II

20 VEILIGE FIETSEN DOOR GRATIS REPARATIE
PAPENDRECHT - Op zaterdag 15 november heeft de Fietsersbond een aantal uren gratis fietsen gerepareerd op de Markt. Op verzoek van de politie konden fietsers hun fietsverlichting gratis door de bond laten repareren. Zon twintig mensen maakten gebruik van deze service. De politie Zuid-Holland-Zuid controleert, in navolging op de campagne van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat 'Losse lampjes mogen ook!', de komende tijd intensief op fietsverlichting. Tijdens de controle krijgt de fietser die zonder voor- en/of achterlicht rijdt een bekeuring van 20 euro. Om te voorkomen dat de overtreder zonder verlichting doorfietst, krijgt diegene een fietslampje dat direct op de fiets of op de kleding kan worden bevestigd. Op deze manier wil de politie een actieve bijdrage leveren aan de zichtbaarheid van de fietsers in het verkeer. De actie wordt ondersteund door de Regionale Projectgroepen Verkeersveiligheid en Veilig Verkeer Nederland In de campagne 'losse lampjes mogen ook!' draait het ook om de nieuwe regelgeving voor het voeren van fietsverlichting die op 1 november 2008 is ingegaan. De regels staan op website
http://www.losselampjesmogenook.nl.

DIEFSTAL UIT CAFE
AMEIDE In de nacht van zondag 16 op maandag 17 november 2008 is een diefstal gepleegd in een café aan de Lekdijk. Men is binnengekomen via een nooddeur, die vermoedelijk van tevoren van slot is gedaan. Er werden twee gokkasten opengebroken. Er is contant geld, sterke drank en diverse apparatuur waaronder een beamer gestolen. Personeel van de Unit Forensische Opsporing heeft een sporenonderzoek ingesteld.

HENNEPKWEKERIJ
SLIEDRECHT Politieagenten hebben een hennepkwekerij aangetroffen in een woonhuis aan de Prinsenweer. Dit gebeurde op maandagmorgen 17 november 2008. De bewoner, een 34-jarige man is aangehouden. In de inpandige garage werd een kwekerij met ongeveer 250 planten aangetroffen, in een slaapkamer stonden 160 planten en op zolder stonden 270 planten. De in totaal ongeveer 680 planten zijn direct vernietigd. De apparatuur en toebehoren zijn in beslag genomen. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een tip. De 34-jarige verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

VERKEERSONGEVAL LETSEL
PAPENDRECHT Op maandagmiddag 17 november 2008 omstreeks 17.50 uur is op de Veerweg een voetganger aangereden door een personenauto. De 82-jarige man uit Papendrecht stak terhoogte van de Lange Tiendweg via het zebrapad de Veerweg over. Hij werd daarbij aangereden door een personenauto, bestuurd door een 43-jarige man uit Papendrecht die richting de Burgemeester Keijzerweg reed en de man pas op het laatste moment zag. De bestuurder kon niet op tijd stoppen en de man kwam op de motorkap en de voorruit terecht en liep een hoofdwond, een gekneusde vinger en een gebroken vinger op. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Personeel van de Regionale Verkeersondersteuning heeft terplaatse een sporenonderzoek ingesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek en maakt proces-verbaal op.