Politie Rotterdam Rijnmond

Dinsdag 18 november 2008

* AANVARING
Dinsdagochtend rond zeven uur ontstond er in de 2e Petroleumhaven door nog onbekende oorzaak een aanvaring tussen het zeeschip 'Helga Fell' en het binnenvaartschip 'Nesselande'. Tijdens de aanvaring raakte niemand gewond. De opvarenden van het binnenschip zijn van boord gehaald en opgevangen. Het binnenvaartschip liep forse schade op en is zinkende. Sleepboten van de Havendienst hebben het schip naar de Mammoetkade gebracht. De lading van het binnenvaartschip is zonnebloemolie.


* MAN ZWAAR GEWOND NA AANRIJDING
Een 29-jarige automobilist uit Rotterdam is maandagavond zwaar gewond geraakt na een aanrijding op de Europaweg. Door nog onbekende oorzaak ontstond er rond elf uur 's avonds een aanrijding tussen een auto en een vrachtwagen bestuurd door een 59-jarige man uit Oostvoorne. De automobilist liep zwaar hoofdletsel op en is overgebracht naar het Erasmus MC. De Technische Ongevallendienst heeft ter plaatse een sporenonderzoek verricht. De politie stelt een nader onderzoek in naar de exacte toedracht.


* POLITIEAUTO BOTST MET AUTO BIJ ACHTERVOLGING

ROTTERDAM-CENTRUM - In de nacht van maandag op dinsdag, om ongeveer kwart voor één, vond een aanrijding plaats tussen een politievoertuig en een andere personenauto op de kruising Schiekade met de Bergweg. De politiemensen waren op dat moment bezig met een achtervolging van een andere automobilist. Die werd verdacht van het rijden onder invloed. Op genoemde kruising kon de bestuurder van de politieauto de andere auto, bestuurd door een 22-jarige Rotterdammer, niet meer ontwijken en raakte deze in de flank. De bestuurder van de burgerauto raakte hierbij gewond en werd vervoerd naar het Sint Franciscus Gasthuis. De twee politiemensen konden hun dienst na behandeling ter plaatse voortzetten. De politie van de regio Haaglanden stelt een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding. De verdachte is alsnog aangehouden op de Zuiderlaan in Overschie. Hij is overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten voor nader onderzoek.


* ILLEGAAL BELGISCH VUURWERK IN BESLAGGENOMEN

BRIELLE / DE EILANDEN - Afgelopen donderdag zijn twee jongens aangehouden op de J. de Klerkstraat nadat zij een nitraat (illegaal vuurwerk) hadden afgestoken in een prullenbak. Het bleek te gaan om een demonstratie van vuurwerk dat door een 14-jarige Briellenaar werd verkocht aan een 15-jarige Hellevoeter. Het vuurwerk dat de jongens bij zich hadden werd in beslagname. De Briellenaar bekende thuis op zolder nog meer vuurwerk te hebben verstopt dat bestemd was voor de verkoop. Agenten vonden hier inderdaad 15 kilo illegaal Belgisch vuurwerk dat ook in beslag werd genomen. Omdat de jongen geen legitimatie bij zich had controleerden de agenten zijn identiteit aan de hand van zijn schoolagenda. Hierin stonden tags die veelvuldig in de gemeente Brielle worden aangetroffen. Naar aanleiding hiervan vindt nog een onderzoek naar graffiti plaats.


* POLITIE HOUDT TAFELDIEF AAN
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft na een melding van een oplettende getuige, die een foto maakte van een verdachte situatie, een verdachte aangehouden en een tafel in beslag genomen.
Op vrijdagmorgen 12 september 2008, omstreeks 09:30 uur, zag een oplettende getuige dat twee verdachten een tafel probeerde te stelen bij een café aan het Weena-Zuid. De getuige zag dat de verdachten de tafel in een auto probeerde te laden. De tafel paste eerst niet, dus een verdachte moest de achterbank wegklappen. Toen lukte het de tafel in te laden. De getuige is zo slim geweest om van het verdachte tafereel een foto te maken. Ook de auto is in beeld gebracht. Na deze succesvolle wijze van het vastleggen van een verdachte situatie, heeft zij een e-mail verstuurd naar de eigenaar van de tafel die vervolgens aangifte deed van diefstal. De politie stelde een onderzoek in. Naar aanleiding van dit onderzoek werd de 24-jarige Rotterdammer aangehouden op maandag 17 november, rond 14:00 uur. Hij verklaarde de tafel te hebben meegenomen voor zijn vriendin. Agenten stelden een onderzoek bij de woning aan het Oostplein en namen daar de tafel in beslag. Ook de 24-jarige vriendin door agenten werd als verdachte van medeplichtigheid aan diefstal gehoord. Op het moment van de diefstal was zij ook aanwezig.