Gemeente Veenendaal


Veenendaal is goed voor midden- en kleinbedrijf

Veenendaal is goed voor midden- en kleinbedrijf

Â

De gemeente Veenendaal is na Bunschoten en Renswoude de meest MKB-vriendelijke gemeente van de provincie Utrecht. Dat blijkt uit een grootschalig landelijk onderzoek van MKB-Nederland in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken en de Kamers van Koophandel. In het onderzoek is het ondernemersklimaat van alle 443 Nederlandse gemeenten doorgelicht. Daarbij werd gekeken naar tevredenheid, imago, communicatie en beleid en de hoogte van de gemeentelijke lasten.

In de provincie Utrecht werden 29 gemeentes beoordeeld. Wat betreft oordeel over tevredenheid van dienstverlening staat Veenendaal binnen de provincie op een 7e plaats in de ranglijst. Wat betreft het imago van de gemeente bij ondernemers buiten de gemeente staat Veenendaal op een 3e plaats. Op het gebied van communicatie met en beleid voor met betrekking het MKB staat Veenendaal op een 2e plaats. Wat betreft de hoogte van de gemeentelijke lasten scoort Veenendaal in de provincie een 13e plaats.

Â

De MKB-ondernemers werd gevraagd een oordeel te geven over een aantal aspecten van dienstverlening van hun vestigingsgemeente. Veenendaalse ondernemers zijn waar het gaat om de dienstverlening van hun gemeente het meest tevreden over de aspecten toegankelijkheid, vriendelijkheid en beleefdheid. Ten opzichte van andere Nederlandse gemeenten scoort Veenendaal gemiddeld veel hoger op de gebieden snelheid van werken, toegankelijkheid en begrip voor ondernemers.

Â

De gemeente Koggenland (Noord-Holland) is de meest MKB-vriendelijke gemeente van Nederland. Op de landelijke ranglijst met 443 gemeenten staat de gemeente Veenendaal op de 33e plaats.

Â

Voor meer informatie kijk op www.mkb.nl.