Gemeente Lopik

Ondernemers ontmoeten politiek en de politiek ontmoet ondernemers (OOPPOO)

Donderdag 13 november 2008 heeft het economisch platform Lopik mede namens de Ondernemersvereniging Lopik, de Middenstandsvereniging Lopik en de Land- en Tuinbouworganisatie Noord een bijeenkomst georganiseerd voor alle ondernemers in de gemeente Lopik. De aanwezigen, tijdens deze 6e bijeenkomst in het kader van OOPPOO, werden welkom geheten door Gerrit Spelt, wethouder gemeente Lopik.

Wethouder Spelt opent OOPPOO op 13 november 2008

De keuze van het thema "Veilig Ondernemen" hield verband met het feit dat veel ondernemers te maken hebben of krijgen met vernieling, diefstal, geweld, interne criminaliteit en oplichting. Dit kost de ondernemers jaarlijks duizenden euro's. Tijdens de bijeenkomst werden de ondernemers door drie sprekers geïnformeerd over de mogelijkheden waarmee de bedrijven veiliger gemaakt kunnen worden.

Deelnemers OOPPOO 13 november 2008

Paul van der Weiden van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) geeft tijdens zijn presentatie aan dat het HBD o.a. praktische informatie biedt en advies op lokaal niveau. `Veiligheid is een gevoel', maar mede door transparantie, preventie en samen zorgdragen voor drempels kan dit gevoel ook gerealiseerd worden.

Paul van der Weiden

Rodney Haan van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) heeft het in zijn presentatie over de uitgangspunten van het CCV en wat de essentie is van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Door een goede samenwerking en duidelijk analysering kunnen ondernemers een gezamenlijk voordeel behalen dat uiteindelijk leidt tot goede resultaten.

Rodney Haan

Ben Rosengarten, de derde spreker van de avond, is wijkchef van het wijkteam IJsselstein/Lopik van het politiedistrict Lekstroom. Hij legt uit wat er veranderd is in de politie organisatie en wat de belangrijkste taken zijn. Door de aanwezigen worden voornamelijk vragen uit de praktijk gesteld die Ben naar tevredenheid kan beantwoorden.

Ben Rosengarten

Tijdens de forumdiscussie worden door de aanwezigen ook aan de andere sprekers vragen gesteld waardoor de avond een levendige invulling krijgt. Ondanks de matige opkomst kunnen we toch spreken van een geslaagde bijeenkomst. Misschien tot ziens tijdens de 7e OOPPOO bijeenkomst in het voorjaar 2009!

* presentatie hbd.pdf

* presentatie ccv.pdf