Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Apeldoorn - snorfietser gewond na aanrijding              |

Op maandagmorgen 17 november raakte een 23-jarige snorfietser gewond na een aanrijding met een personenauto op de kruising Marchanstraat/1e Wormenseweg. De vrouw raakte gewond aan haar kin en werd door het ambulancepersoneel behandeld.


Het ongeval gebeurde omstreeks 08:30 uur. Een 29-jarige automobiliste reed met haar personenauto over de kruising en wilde rechtsaf de 1e Wormenseweg in rijden. De 23-jarige vrouw reed met haar snorfiets over de Marchanstraat wilde rechtdoor rijden. De automobilist zag de snorfietster bij het afslaan vermoedelijk over het hoofd. De vrouw werd ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel. Ze werd niet overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal op van deze aanrijding.

|     |Apeldoorn - Gasleiding stuk door graafwerkzaamheden       |

Tijdens graafwerkzaamheden aan de Laan van de Ram in Apeldoorn zijn maandagmorgen 17 november een galeiding, elektriciteitsleiding en een telefoonlijn geraakt. Omliggende bouwterreinen hadden korte tijd geen beschikking over elektriciteit.


De politie kreeg de melding omstreeks 10:00 uur. De brandweer kwam ter plaatse en behandelde de lekke gasleiding. De Nuon heeft nog enige uren werk gehad aan het herstel van de kabels.

|     |Uddel - schuurbrand                                       |

Op maandagmiddag 17 november heeft er een schuur aan de Uddelerveen in Uddel in de brand gestaan. De brandweer heeft de brand geblust.


De politie kreeg de melding omstreeks 14:10 uur. De brandweer kreeg de brand snel onder controle waardoor de schade beperkt is gebleven. Vermoedelijk werd de brand veroorzaakt door een geplaatste houtkachel.

|     |Apeldoorn - winkeldief aangehouden                        |

Op maandagavond 17 november heeft de politie een 64-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor winkeldiefstal. De man werd verdacht van diefstal van etenswaren bij een supermarkt op de Eglantier in Apeldoorn.


De man werd betrapt door het winkelpersoneel. De politie kwam ter plaatse en heeft de man overgenomen. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Apeldoorn - meisje bedreigt winkelmedewerkster met mes    |

De politie heeft maandagmiddag 17 november dankzij een getuige een 14-jarige meisje uit Apeldoorn aangehouden voor winkeldiefstal en bedreiging. Het meisje vluchtte drie keer voor het winkelpersoneel. Ze kwam tweemaal terug in de winkel nadat ze zich had bedacht. Bij de tweede keer bedreigde ze een winkelmedewerkster met een mes.


De diefstal vond plaats omstreeks 15:30 uur. Het meisje nam verzorgingsproducten weg uit een drogisterij in de binnenstad van Apeldoorn en werd hierover aangesproken. Ze sloeg echter op de vlucht.


Het meisje keerde terug naar de winkel om de gestolen producten alsnog af te rekenen. Het winkelpersoneel nam haar mee naar een kantoortje. Toen het meisje merkte dat de politie werd gebeld, sloeg ze opnieuw op de vlucht en liep daarbij een oudere vrouw omver. De vrouw raakte niet gewond.


Korte tijd later kwam zij weer terug en raakte in conflict met een medewerkster nadat de politie werd gebeld. Het meisje greep daarbij een stanleymes van de verkoopster en vloog haar aan. Deze kon het mes afpakken maar het meisje bleef agressief en gewelddadig.


Personeel hielp de medewerkster en het meisje sloeg voor de derde keer op de vlucht.
Buiten wist een getuige haar te overmeesteren. De politie kwam ter plaatse en heeft het meisje aangehouden. Ze is werd overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de diefstal en bedreiging en maakt proces-verbaal op.

|     |Epe/Apeldoorn - twee mannen gewond bij ongeval            |

Bij een aanrijding op de A 50 onder Vaassen zijn dinsdagochtend 19 november de inzittenden van een autogewond geraakt. Zij zijn opgenomen in het ziekenhuis. De aanrijding zorgde voor een lange file.


De aanrijding vond omstreeks 08.15 uur plaats tussen de afslagen Apeldoorn-Noord en Vaassen. Een 55-jarige automobilist uit Tilburg reed richting Zwolle en had even onvoldoende aandacht voor het verkeer. Hierbij botste hij tegen een voor hem rijdende auto bestuurd door een 35-jarige Arnhemmer. Door de klap van de aanrijding draaide deze auto om z'n as, raakte een verkeersbord en kwam op z'n kant naast de rijbaan terecht. De Arnhemmer en zijn 26-jarige passagier uit Wageningen raakten gewond en zijn met diverse verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en opgenomen. Door de ravage raakte een deel van de rijbaan geblokkeerd en ontstond er een enorme file vanuit de richting Apeldoorn. Tegen de Tilburger wordt proces-verbaal opgemaakt.


EINDE BERICHTEN

-----------------------


politievoorlichter


telefoon 055- 5486052



---- --