Politie Twente

Persberichten Politie Twente 18 november 2008

Hennepplantage ontdekt

Vriezenveen

Naar aanleiding van een onderzoek werd op maandag 17 november een inwerking zijnde hennepkwekerij aan de Weitemansweg in Vriezenveen aangetroffen.

Op maandag 17 november werd een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen op de Weitemansweg in Vriezenveen. In een pand werden in totaal 390 hennepplanten, 321 hennepstekken, vier buitencamera's, een verdeelstation, twee aggregaten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. Bij de doorzoeking werden twee vuurwapens aangetroffen. De computers en administratie zijn voor verder onderzoek ingenomen. De politie heeft een 20-jarige man uit Terwolde, een 47-jarige vrouw uit Boekel, een 30-jarige man uit het Griekse Galhida en een 49-jarige man uit Apeldoorn aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

In opdracht van de Officier van Justitie worden de planten en apparatuur vernietigd.

(08-144685)

Preventieve fouilleer actie door de politie

Almelo

De politie heeft een grote fouilleeractie gehouden in het centrum van Almelo in de nacht van vrijdag 14 november en zaterdag 15 november.

Tijdens de preventieve fouilleeracties op diverse locaties in Almelo, in de nacht van vrijdag 14 november en zaterdag 15 november, werden geen wapens aangetroffen.

De controles werden gehouden op de Grotestraat, de Galerij, de Waagplein en de Bornerbroeksestraat. De politie ontving veel positieve reacties in relatie met het veilig uitgaan in Almelo. Een week eerder heeft een steekpartij plaats gevonden in het centrum van Almelo. (08-143657)

Fietsster gewond na aanrijding met auto

Borne

Een 60-jarige vrouw uit Borne raakte maandag 17 november gewond toen zij met haar fiets, op de kruising Stroom Eschlaan / Rogge in Borne, werd aangereden door een automobiliste.

Maandagmorgen 17 november omstreeks 09.50 uur werd een aanrijding gemeld op de kruising Stroom Eschlaan / Rogge in Borne. Bleek dat een 60-jarige vrouw over de Stroom Eschlaan fietste. Ter hoogte van de Rogge kreeg de vrouw geen voorrang van een 22-jarige automobiliste. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 60-jarige vrouw werd met onbekend letsel door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (08-144509)

Twee mannen aangehouden na diefstal aanhanger

Almelo

Een 21-jarige man uit Westerhaar en een 29-jarige man uit Tegelen werden op maandag 17 november aangehouden. Ze worden verdacht van diefstal van een aanhangwagen op 12 november op de Woonboulevard in Almelo.

Woensdag 12 november kreeg de politie melding van diefstal van een aanhanger op de Woonboulevard in Almelo. De politie startte een onderzoek. Naar aanleiding van dit onderzoek kon de politie een 21-jarige man uit Westerhaar en een 29-jarige man uit Tegelen op maandag 17 november aanhouden. De mannen worden verdacht de diefstal te hebben gepleegd en zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-142597
Doe altijd aangifte van fietsdiefstal Twente
De politie Twente wil nogmaals aandacht vragen voor de landelijke fietsdiefstalcampagne.

In Oldenzaal staan 80 fietsen die van diefstal afkomstig zijn maar waar geen eigenaar van bekend is. In Enschede zijn dit er maar liefst 160. In Hengelo 40 en in Goor 50.

Uit onderzoek en uit verklaringen is gebleken dat steeds vaker fietsen worden gestolen door fietsendieven die gebruik maken van zgn. key blanks. Daarom adviseert de politie Twente eigenaren van fietsen, die voorzien zijn van onder andere oude types AXA ringsloten, ook een kettingslot aan te schaffen en deze door het frame te bevestigen aan het fietsenrek. Ook willen we attenderen op het feit dat in bijna alle steden in Twente bewaakte fietsenstallingen zijn, waar vaak tegen een kleine vergoeding op uw fiets gepast wordt. Meer informatie omtrent fietssloten en om welke types AXA sloten het gaat vindt u op www.houddefiets.nl

Wordt uw fiets toch gestolen, doe dan altijd aangifte. Geef een zo goed mogelijke omschrijving van uw fiets. Hierbij zijn merk, kleur en framenummer/chipnummer heel belangrijk. Op basis van deze kenmerken kan de eigenaar, bij aantreffen van de fiets, door de politie worden achterhaalt. Meer informatie over het doen van aangifte van fietsdiefstal vindt u op www.fietsdiefstal.nl

Is uw fiets gestolen en heeft u al aangifte gedaan maar u wist het merk en/of framenummer niet, de politie Twente heeft speciale fietskijkdagen. Op woensdagmiddag kunt u in Hengelo kijken of uw fiets teruggevonden is. Dit kan in Enschede elke dinsdagmiddag en donderdagavond. In Oldenzaal en de Hof van Twente worden deze dagen via de media bekend gemaakt. In Almelo en omstreken worden de gevonden fietsen door de gemeente beheerd.

tel. 053-4555588


---- --