Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus School of Economics richt zich actief op fondsenwerving

Met de aanstelling van mr. Charles E.I.M. Hermans (1958) gaat de Erasmus School of Economics (ESE) zich actief richten op fondsenwerving. Slechts een deel van het onderzoek en onderwijs aan de ESE kan rechtstreeks door het ministerie van OCW worden bekostigd. Met de aanstelling van een specialist op het gebied van fondswerving wil de Rotterdamse faculteit de vierde geldstroom voor extra's als diversiteit, beurzen voor buitenlandse studenten en uitwisselingsprogramma's voor wetenschappers effectiever aanboren.

De ESE participeert ook in zogeheten derde geldstroom onderzoek en onderwijs, om de dagelijkse gang van zaken mogelijk te maken. Voor extra's, zoals de aandacht voor diversiteit, beurzen voor buitenlandse studenten en uitwisselingsprogramma's voor wetenschappers , moet de ESE een beroep doen op weer andere fondsen, de zogeheten vierde geldstroom.

Bij de benadering van vermogensfondsen, trusts en foundations zal Hermans zijn focus richten op de vele mensen die de ESE een warm hart toe dragen, waaronder natuurlijk de alumni. Hermans heeft jarenlange ervaring bij de private bank FortisMeesPierson. Zijn werkterrein was in het bijzonder de Trustmaatschappij MeesPierson BV, met als aandachtsgebieden het beheer van (familie)vermogen, bewind en executele en estate planning.