Gemeente Assen


Starterslening maakt aankoop eerste huis aantrekkelijker

Assen, 18 november 2008

Mensen die voor het eerst een huis willen kopen en de financiering niet helemaal rondkrijgen, kunnen via de gemeente Assen een Starterslening aanvragen. Dit is een tweede hypothecaire lening die het verschil overbrugt tussen het bedrag dat maximaal onder de Nationale Hypotheek Garantie geleend kan worden en het bedrag dat nodig is om de aankoop van de woning te financieren. De Starterslening heeft een rentevaste periode van 15 jaar, de looptijd is maximaal 30 jaar. De eerste 3 jaar hoeft geen rente en aflossing betaald te worden.

Via deze regeling wil de gemeente meer mensen de gelegenheid geven om een huis te kopen. De gemeente heeft hiervoor in 2007 een bedrag van 800.000 opzij gezet in een eigen fonds bij SVn, het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten. Aanvragen kunnen nog steeds worden gedaan. Ze worden verstrekt in volgorde van binnenkomst en zolang het budget daarvoor ruimte biedt.

Voor meer informatie klik hier of bezoek de Startersavond op maandagavond 24 november. Deze avond wordt georganiseerd door Stichting Starter en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Assen, de Hypotheekshop, Lamberink Makelaardij, Notariaat Engelen, Delta Lloyd en Ziggo.

Plaats: Café De Koppelpaarden, Markt 22, Assen

Starter

Tijd: 19.00 - 22.00 uur

Aanmelden kan via www.stichtingstarter.nl.