Gemeente Leidschendam-Voorburg


Campagne energiebesparing

Campagne energiebesparing Wonen++Haaglanden

De gemeente Leidschendam-Voorburg is in september 2008 gestart met de energiebesparingcampagne Wonen++ Haaglanden. Deze campagne is bedoeld om eigenaren van woningen van voor 1990 te informeren over de mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief een energieadvies voor de eigen woning op te laten stellen en over de mogelijkheid de maatregelen door Ecostream te laten uitvoeren.

Tijdens informatiebijeenkomsten is ook aandacht besteed aan de mogelijkheden op gebied van energie, wooncomfort en binnenluchtkwaliteit.

In het kader van deze campagne heeft de gemeente in september 17.000 woningeigenaren een brief met een brochure over Wonen++ gestuurd, tientallen poster over Wonen++ opgehangen, berichtjes in de lokale media geplaatst en drie informatieavonden gehouden. Ruim honderd inwoners hebben de informatieavonden bezocht en binnen twee maanden waren er al meer dan negentig aanvragen voor een energieadvies, waaruit blijkt dat de campagne in Leidschendam-Voorburg in een grote behoefte voorziet.

Woningeigenaren die nog een energieadvies willen aanvragen kunnen dat nog via de website van Haaglanden Wonen++ maar ook met de antwoordkaart uit de brochure. Voor meer informatie kunt u contact op nemen met mevrouw Buitenweg van de gemeente Leidschendam-Voorburg tel: 14070.