Essent


---

7e Essent Energieforum in Schloss Bensberg: Hernieuwbare energie biedt geweldige mogelijkheden

Düsseldorf, 14 november 2008 - Duitsland blijft een belangrijke groeimarkt voor Essent, de grootste energieleverancier van Nederland. Dit was één van de belangrijkste boodschappen op het 7e Essent Energieforum, dat op donderdag 13 en vrijdag 14 november plaatsvond in Grandhotel Schloss Bensberg nabij Keulen. Op donderdagavond verklaarde de CEO van Essent Michiel Boersma dat zijn bedrijf haar activiteiten in deze markt gaat uitbreiden.

Essent gaat activiteiten in Duitsland uitbreiden

Alexandra van Huffelen, die op 1 oktober de positie van Managing Director van Deutsche Essent GmbH overnam, benadrukte vrijdag in haar toespraak dat er een aanmerkelijk groeipotentieel in het segment hernieuwbare energie zit. Essent Wind is al één van de belangrijkste leveranciers van windenergie in Noordwest-Europa. Met het offshore-project "Nordsee-Ost" neemt Essent het voortouw bij de ontginning van de enorme hoeveelheid energie die de zee potentieel herbergt.
Essent ziet twee belangrijke taken voor de toekomst: de structuur van energiewinning veranderen en de efficiëntie van energie verbeteren. Het tweede onderwerp was het belangrijkste agendapunt op het 7e Essent Energieforum. Bijdragen werden geleverd door prof. dr. Peter Hennicke, voormalig hoofd van het Wuppertal Instituut voor Klimaat, Leefmilieu en Energie, Ralf-Otto Limbach, CEO van Vaillant verwarmingsinstallaties en Wal van Lierop, oprichter, president en CEO van Chrysalix Energy.

Over Essent
Deutsche Essent GmbH in Düsseldorf is sinds 2000 actief als een holding van Duitse aandelenbezittingen van Essent N.V. in Arnhem, de grootste energieleverancier van Nederland. Het bedrijf streeft een groeistrategie op de lange termijn na en bezit 51 procent van de aandelen in swb AG, Bremen. Via swb AG bezit Deutsche Essent GmbH tevens aandelen in energieleveranciers in Bremerhaven, Bielefeld, Gütersloh, Soltau, Greifswald en Ahlen. Deutsche Essent GmbH bezit een meerderheidsaandeel in KOM-STROM AG in Leipzig en breidt via dit bedrijf haar activiteiten op het gebied van elektriciteit en gas verder uit. Daarnaast bezit Deutsche Essent een gasopslaginstallatie in Epe. Met een geïnstalleerde capaciteit van ongeveer 480 megawatt is Essent Wind Deutschland GmbH in Hanover één van de grootste windenergiebedrijven in Noordwest-Europa.