Gemeente Achtkarspelen


Plan voor facelift stationsgebied Buitenpost

Visiekaart stationsgebied

Het college van burgemeester en wethouders van Achtkarspelen heeft maandag een visie gepresenteerd voor een forse upgrading van het stationsgebied in Buitenpost. Het plan omvat de bouw van kantoren langs en over het spoor, een extra brede fietstunnel en uitbreiding van de parkeermogelijkheden.

Het college wil de economische ontwikkeling rond het station een impuls geven, de parkeerproblematiek aanpakken en tegelijk het gebied verfraaien. `De potentie van het stationsgebied wordt nu niet benut. Met dit plan willen we kansen die er liggen verzilveren', aldus burgemeester Tjeerd van der Zwan.

De stedenbouwkundige visie voor de stationsomgeving wordt binnenkort aan de gemeenteraad voorgelegd. De raad kan dan zijn reactie geven op de plannen. Daarnaast vragen b. en w. aan de gemeenteraad om geld beschikbaar te stellen voor een projectleider. Deze zal de komende maanden de visie verder uitwerken en projectontwikkelaars interesseren voor het plan. Belangrijke betrokken partijen, zoals de NS en gedeputeerde Piet Adema van de provincie Fryslân hebben in de voorgesprekken al hun enthousiasme laten blijken.