Deelgemeente Charlois Rotterdam

Fietsverwijderactie rond Zuidplein

De komende maand houdt Stadstoezicht net als vorig jaar rondom het Zuidplein een fietsverwijderactie. Dit betekent dat medewerkers van Stadstoezicht verkeerd geparkeerde fietsen verwijderen.

De gratis, bewaakte fietsenstalling bij het Zuidplein is voor de bezoekers van het winkelcentrum een prima alternatief om de fiets veilig te stallen In de periode daarvoor deelt Stadstoezicht flyers uit en worden er labels aan verkeerd geparkeerde fietsen gehangen om bezoekers van het Zuidplein voor de komende acties te waarschuwen.

Tegelijk worden zij zo attent gemaakt op de gratis bewaakte fietsenstalling aan de Strevelsweg, naast Albert Heijn. Ook de medewerkers van deze fietsenstalling zullen de bezoekers die hun fiets verkeerd parkeren waarschuwen.

Wildparkeren van fietsen rondom het Zuidplein is sinds vorig jaar niet meer toegestaan; niet alleen biedt het een rommelige en onoverzichtelijke aanblik, ook werkt het fietsendiefstal in de hand. In het hele Zuidpleingebied staan borden die de bezoekers van het Zuidplein op dit verbod wijzen.

Vanaf volgende week worden de fietsverwijderacties iedere week op wisselende dagen gehouden.