Deelgemeente Charlois Rotterdam

Tentoonstelling ODE van start

Sinds 17 november is in De Nachtegaal, Mezenhof 1, de tentoonstelling ODE Ons Documenterend Eerbetoon te zien. In maart ontving dit project de Publieksprijs van de Cultuurprijs Charlois.

ODE Ons Documenterend Eerbetoon is een project van kunstenaarsduo Knalrood. Zij maakten het plan om de wijk Wielewaal in zijn originele staat vast te leggen, voordat het komt tot sloop. Bewoners van de Wielewaal gingen met de camera op pad om door middel van fotos een eerbetoon aan hun wijk te maken. Deze fotos zijn verwerkt in een tentoonstelling die van 17 november tot en met woensdag 10 december te zien is in het voormalige verzorgingstehuis De Nachtegaal aan de Mezenhof.

Cultuurprijs Charlois

Met hun plan won het kunstenaarsduo de Publieksprijs van de Cultuurprijs Charlois. Het project ODE kreeg de meeste publieksstemmen. Hiermee konden zij rekenen op een bedrag van 2.500 voor de uitvoering van hun project en de ondersteuning van de cultuurscout Charlois. De Cultuurprijs Charlois werd op 14 maart uitgereikt door dagelijks bestuurder Lionel Martijn.

Tentoonstelling ODE: 17 nov t/m 10 dec

Open: ma t/m wo van 14.00 - 16.00 uur

Toegang gratis