Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


Maai- en krooswerkzaamheden in de wijk Rokkeveen

De gemeente Zoetermeer en het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard starten in week 47 met het maaien en krozen van watergangen in de wijk Rokkeveen. De werkzaamheden duren ongeveer drie weken.

Kroos- en maaiwerk is van belang om de watergangen voldoende vrij te houden van plantengroei. Het verwijderen van waterplanten en het maaien van riet is nodig om de afvoercapaciteit van het water te waarborgen. Overigens zal niet overal worden gemaaid; alleen die locaties waar het echt nodig is zullen onderhanden worden genomen.

Het maaien van de watergangen vindt plaats met een boot of een tractor met maai- krooscombinatie. In verband met de voorschiften van de Flora- en Faunawet wordt het maaisel minimaal twee dagen op de kant gelegd. Hierdoor hebben dieren die met de watervegetatie uit het water zijn gehaald de tijd om weer in het water te kruipen. Daarna wordt het maaisel opgehaald en afgevoerd. Het is mogelijk dat het gazon waarop het maaisel heeft gelegen er tijdelijk wat minder verzorgd dan normaal uitziet. Dit effect verdwijnt binnen enkele weken vanzelf.

Voor meer informatie over het maaien en krozen in de wijk Rokkeveen kunt u contact opnemen met de wijkpost Rokkeveen (079 34 69 006) van de gemeente Zoetermeer of het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard (010 45 37 200).