Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard


den IJssel

NAP-bordjes op scholen in Capelle en Krimpen aan den IJssel

Op woensdag 12 november hebben burgemeester Van Doorne van Capelle aan den IJssel en wethouder Aeyelts Averink-Winsemius van Krimpen aan den IJssel samen met dijkgraaf Oosters een school in hun gemeente van een NAP-bordje voorzien. Zij schroefden het NAP-bordje op de juiste hoogte aan de Openbare Basis School West en de school voor reformatorisch basisonderwijs Johannes Calvijn.

Het weer was weliswaar wispelturig, maar bood tijdens de handelingen gelukkig een droog moment zodat de kinderen van de bovenbouw van de beide scholen de halsbrekende toeren van de burgemeester, de wethouder en de dijkgraaf op de voet konden volgen. Natuurlijk werd door deze drie bestuurders ook het woord gericht aan de kinderen en het schoolteam.

De directies van de beide scholen ontvingen van de burgemeester en de wethouder aan het einde van de handeling een pakket lesbrieven, dat verder ingaat op de achtergronden van het NAP (Normaal Amsterdams Peil).

NAP-bordjes op overige gebouwen

Met het ophangen van deze bordjes sloot het hoogheemraadschap de eerste fase van het NAP-project af, waarbij scholen die positief reageerden op het verzoek van het hoogheemraadschap zijn voorzien van een NAP-bordje. In de tweede fase wordt contact worden opgenomen met de scholen die nog niet hebben gereageerd op het verzoek dat in de eerste helft van het jaar is verzonden. In aansluiting daarop worden in een derde fase ook bordjes op vrijwel alle gemeentelijke en openbare gebouwen, zoals het gemeentehuis, de brandweerkazerne en de bibliotheken aangebracht.

NAP op uw huis?

Mogelijk worden in de vierde fase ook particulieren in de gelegenheid gesteld om een bordje op hun bezit aan te brengen. Dit zal ertoe leiden dat in het beheersgebied van het hoogheemraadschap het NAP bij het straatbeeld in de gemeenten is ingepast. Het hoogheemraadschap zal de bordjes voor lange tijd beheren, waarbij bij verlies of beschadiging het bordje wordt vervangen.

krimpen01_small.jpg (9 Kb) krimpen02_small.jpg (6 Kb) krimpen03_small.jpg (8 Kb)