Politie Gelderland-Midden

Passantenonderzoek rond Kinkelplein gehouden

Publicatiedatum: 18-11-2008 13:19:45

Politie zoekt nog steeds contact met getuigen

BEMMEL - Het onderzoek door de politie van Bemmel naar het steekincident op maandagavond 3 november op de parkeerplaats aan het Kinkelplein in Bemmel is nog in volle gang. Vorige week werd bekend dat de aangehouden verdachten worden verdacht van betrokkenheid bij het steekincident. Zij zijn door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.

Dat neemt niet weg dat het onderzoek naar de exacte toedracht wordt voortgezet. In het kader daarvan is maandagavond 17 november tussen 17.30 tot 19.30 uur een zogenaamd passantenonderzoek gehouden. Daarbij zijn op de plaats van het incident op dezelfde doordeweekse avond zo'n 80 passanten door de politie gevraagd naar bijzonderheden. Het overgrote deel van de informatie moet nog worden verwerkt en geĂŻnterpreteerd, toch bestaat dat dit onderzoek geen nieuwe gezichtspunten heeft opgeleverd.

Getuigen kan ook anoniem
Wel wordt duidelijk dat er veel publiek op straat is geweest, toen het incident zich rond 18.30 uur voor deed. Er zouden ook zeker meerdere getuigen moeten zijn. De politie is dan ook nog op zoek naar hen. Weliswaar hebben zich - naar aanleiding van het onderzoek - al verschillende getuigen gemeld, maar mensen die nog niet met de politie hebben gesproken en wel weten wat zich op het Kinkelplein heeft afgespeeld worden nadrukkelijk uitgenodigd alsnog contact met de politie in Elst te zoeken. Dat mag ook informatie zijn die getuigen alleen maar hebben gehoord. Graag interpreteert de politie met hen hoe waardevol de informatie precies is.
De politie weet dat verschillende getuigen zo geschrokken zijn van het incident, dat zij mogelijk niet durven te reageren. In dat geval kunnen zij ook anoniem hun verhaal kwijt. Deze getuigen kunnen bellen met Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 - 7000.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---