Creativiteitsprijs 2008 voor medewerker van Sanquin

18/11/2008 13:39

Sanquin

Amsterdam 14 november 2008 - Op 13 november 2008, de Nationale IdeeënDag, heeft Erik Mul, wetenschappelijk onderzoeker bij Sanquin, de Creativiteitsprijs 2008 gewonnen. Erik bedacht voor een speciale microscoop een klimaatkast waardoor de cellen die onderzocht worden in leven blijven en in de optimale toestand kunnen wordenbestudeerd. De fabrikant van de microscoop heeft interesse om de kast in productie te nemen.

Sanquin heeft al sinds 1984 een Ideeënbus. Met de Ideeënbus wil Sanquin vooral de cohesie binnen het bedrijf versterken en werknemers serieus betrekken bij verbeteringen binnen het bedrijf. Per jaar worden er zo'n 35 ideeën ingezonden.

Uit het juryrapport Nationale IdeeënDag 2008:

"Het idee van de heer F.P.J. Mul scoort hoog als het gaat om originaliteit en de mate van implementatie. Afgeschreven apparatuur, bestemd voor geheel andere doeleinden, is toegepast om een essentieel probleem op te lossen. Het idee heeft tevens de interesse van partners van Sanquin. Het Nederlands Kanker Instituut heeft inmiddels deze oplossing overgenomen.

Deze ontwikkeling is vrij uniek binnen het ideeënmanagement van organisaties. Toepassing van ideeën blijft meestal beperkt tot de eigen onderneming.

Hulde aan de inventiviteit en creativiteit van de heer Mul en proficiat aan het bedrijf Sanquin dat ideeënmanagement een warm hart toedraagt."

De uitreiking van de prijs vond plaats bij Thales Nederland B.V. in Hengelo. De Nationale IdeeënDag is een terugkerend evenement waarop bedrijven en/of inzenders van ideeën bij deze bedrijven in het zonnetje worden gezet. Dit jaar ging de prijs naar een individuele inzender van een idee. In totaal waren zeven ideeën, afkomstig van medewerkers van leden van het Ideeëncentrum, Vereniging voor innovatie en ideeënmanagement voor de prijs genomineerd.

Sanquin

Sanquin zorgt voor de bloedvoorziening in Nederland. Zij kan dat dankzij de honderdduizenden donors die vrijwillig bloed geven. De donors zijn het hart van de organisatie. Kernactiviteit is een veilige en efficiënte productie en levering van bloedproducten voor de behandeling van patiënten. Door onderzoek onderhoudt en vergroot zij haar kennis over bloed en transfusiegeneeskunde. Deze kennis stelt Sanquin in staat ziekenhuizen, behandelaren, patiënten en donors te adviseren. In het werk van Sanquin staan de beginselen van het internationale Rode Kruis, kwaliteit en servicegerichtheid, centraal. Sanquin is een organisatie van, voor en door mensen.

Meer informatie:

Website Ideeëncentrum: http://www.ideeencentrum.nl/

Artikel in Volkskrant 12 november 2008: http://www.volkskrantbanen.nl/werkgevers/733291/Ideen-werknemers-waardevol-voor-organisatie.html





http://www.sanquin.nl