Essent


---

Management Traineeship Essent uitgeroepen tot de beste van Nederland

Arnhem, 17 november '08 - Het traineeship van energiebedrijf Essent is door hoogopgeleide young professionals en starters uitgeroepen tot het Beste Traineeship van 2008.

Dat is de uitslag van de publieksverkiezing die plaatsvond tijdens het Sp!ts Nobiles Career Event. Het management traineeship van Essent wordt met name gewaardeerd om de verscheidenheid aan projecten en de kans om ervaring op te doen in het buitenland.

Sp!ts Nobiles Careerevent

Tijdens het Sp!ts Nobiles Careerevent, dat op 31 oktober en 1 november '08 plaatsvond in de Jaarbeurs Utrecht, werd er door enkele honderden bezoekers gestemd op Het Beste Traineeship van 2008. Er waren zeven potentiële winnaars in verschillende categorieën. Naast de overall titel voor Beste Traineeship 2008 sleepte Essent ook de eerste prijs in de wacht binnen de categorie 'Beste Management Traineeship 2008'.

Olivier Steenaert, manager HR Resource Center en verantwoordelijk voor het Management Traineeship bij Essent, is trots op de prijs: "Een helder teken dat ons traineeship volwassen en succesvol is. Als trainee doe je bij ons projecten bij verschillende business units en in verschillende rollen: dat maakt het aantrekkelijk om bij ons ervaring op te doen."

Kennismaken met alle Essent bedrijfsonderdelen

Essent besteedt veel aandacht aan het opleidingstraject voor haar medewerkers en biedt starters verschillende traineeships; van een management traineeship tot meer specialistische zoals het Procurement Traineeship en het IT Traineeship. In totaal zijn er op dit moment ongeveer honderd trainees werkzaam in de gehele Essent-organisatie. De management trainees voeren in een periode van twee jaar drie projecten in de organisatie uit. Zij leren op deze manier de verschillende bedrijfsonderdelen van Essent goed kennen. Daarnaast is het internationale aspect belangrijk in het traineeship. Olivier Steenaert: "Wij vinden het belangrijk dat mensen ervaring opdoen bij verschillende bedrijfsonderdelen én in het buitenland. We weten dat ze veel leren van een andere bedrijfs- of marktcultuur".

Essent is altijd op zoek naar afgestudeerden HBO/Wo'ers voor haar traineeships.