Gemeente Franekeradeel


Officiële bekendmaking 19 november 2008, Franeker Courant

Bouwaanvragen

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig de Woningwet bekend dat in de periode van 30-10-2008 t/m 12-11-2008 de volgende lichte en reguliere bouwaanvragen zijn binnengekomen:

* Uranusbaan 6 te Franeker bouwen van een kap op de garage en plaatsen dakkapel

* Professor Tydemanstraat 12 te Franeker vergroten van de garage
* Latsmaleane 10 te Sexbierum plaatsen van een dam
* Dr Jelle Bangastraat 12 te Franeker vergroten van de woning
* Franekerweg 3 te Hitzum vergroten van de ligboxstal
* Sédyk 1 te Oosterbierum vergroten van de koelloods en verplaatsen van de werktuigenberging

* Mûntsewei 16 te Klooster Lidlum vergroten van de woning (woonkamer toilet bijkeuken)

* Buorren 43 chalet 013 te Tzummarum plaatsen van een berging
* Pastorijbuorren 30 te Sexbierum vergroten van de woning
* Hitzumerweg 1 te Tzum vergroten van de woning (slaapkamer)
* Fonteinstraat 4 te Franeker vergroten van de woning (wachtkamer)
* Voorstraat 65 te Franeker plaatsen van een berging
* Raadhuisplein 3 - 11 te Franeker aanbrengen van zonwering en reclameuitingen (legaliseren)

* Groenmarkt 12 te Franeker aanbrengen van reclame (legaliseren)
* Tsjerk Hiddesstrjitte 23 te Sexbierum bouwen van een carport (legaliseren)

Deze bouwaanvragen worden behandeld in de Welstandscommissie. De vergaderingen van de Welstandscommissie zijn openbaar en vinden op maandagmorgen in de oneven weken van
9.30 - 11.00 uur plaats in het gemeentehuis. U bent hierbij van harte welkom! Wilt u weten wanneer een bouwplan wordt behandeld, kijkt u dan op de website www. franekeradeel.nl.

Wij attenderen u er op dat tegen een aanvraag om bouwvergunning geen bezwaarschrift kan worden ingediend. Een bezwaarschrift kan pas worden ingediend na het verlenen van de bouwvergunning.

Sloopaanvraag

Burgemeester en wethouders maken bekend dat op 7 november 2008 de volgende aanvraag voor een sloopvergunning is binnengekomen:
* Hoofdweg 23, 8814 JW te Zweins: het slopen van een woning.

Verleende vergunningen 30-10-2008 t/m 12-11-2008

Reguliere bouwvergunningen

* Juckemaleane 10 te Sexbierum plaatsen van 2 traforuimte's 2008-10-30

* Getswerderdyk 3 te Franeker verbouwen/veranderen van een woonboerderij 2008-10-30

* Aesterfaart 7 te Franeker bouwen van een woning met garage 2008-11-05

* Heerengracht 9 te Franeker aanbrengen van reclame 2008-11-06
* Harlingerweg 11 te Franeker vernieuwen van reclame 2008-11-06
* Noord 18 te Franeker aanbrengen van reclame-uitingen en zonwering 2008-11-06

* Raadhuisplein 4 te Franeker aanbrengen van reclame 2008-11-11

Lichte bouwvergunningen

* Skoalstrjitte 27 te Sexbierum plaatsen van een dakkapel 2008-11-03
* Lammert Hofstrastraat 2 te Franeker verlengen garage en bouwen kap op garage 2008-11-03

* Berltsumer Wiid 2 en Blikfaart 1 te Franeker bouwen van 2 bergingen 2008-11-05

Reguliere bouwvergunningen 2e fase

* Latsmaleane 10 te Sexbierum oprichten/plaatsen van een schuur en chalet en het veranderen en vergroten van schuur tot logiesgebouw 2008-11-11

* Juckemaleane 11 te Sexbierum vergroten van een opslagloods 2008-11-11

Sloopvergunning

* Hoofdweg 23 te Zweins slopen van een woning 2008-11-12

Indien u het niet eens bent met één van bovengenoemde besluiten, kunt u binnen zes weken na verzending van dit besluit een schriftelijk en gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB Franeker. Het bezwaarschrift dient tenminste de volgende onderdelen te bevatten: naam en adres van de indiener;

* de dagtekening;

* een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;
* de gronden van het bezwaar;

* een ondertekening.

Indien u een bezwaarschrift heeft ingediend, kunt u tevens op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht de President van de Arrondissementsrechtbank te Leeuwarden verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen, indien u van mening bent dat de onverwijlde spoed dat, gelet op de betrokken belangen, vereist. Een verzoek om voorlopige voorziening dient u te richten aan de President van de Arrondissementsrechtbank te Leeuwarden, Sector Bestuursrecht, Postbus 1702, 8901 CA te Leeuwarden. Ook dient u een kopie van het bezwaarschrift te overleggen.

Bestemmingsplan "Dongjum-Uitbreiding"

Burgemeester en wethouders van Franekeradeel maken bekend, dat de terinzagelegging van het bestemmingsplan "Dongjum-Uitbreiding", zoals vastgesteld in de vergadering van 2 oktober jl. is beëindigd, aangezien de publicatie van het ontwerpbestemmingsplan niet in de Staatscourant van 28 mei jl. heeft plaatsgevonden.

Het ontwerpbestemmingsplan "Dongjum-Uitbreiding" wordt met bijbehorende stukken met ingang van 20 november 2008 gedurende zes weken opnieuw voor een ieder ter inzage gelegd, tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Tevens is het ontwerpbestemmingsplan met bijlagen digitaal beschikbaar op deze pagina.

Het bestemmingsplan bevat de planologisch-juridische regeling voor de uitbreiding van Dongjum. De uitbreiding betreft de realisering van 17 woningen aan de zuidkant van Dongjum in de hoek ten oosten van de Franekerweg en ten zuiden van de Dorpsstraat.

Tijdens de termijn van terinzageligging van het plan kan een ieder schriftelijk dan wel mondeling zijn zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de Gemeenteraad, Postbus 58, 8800 AB Franeker.
Degene die mondeling zijn zienswijze kenbaar wil maken kan zich, gedurende de termijn van terinzagelegging van het plan, wenden tot mevrouw M. Barends van de afdeling Bouwen en Milieu (tel. 0517 - 380435).

Verleende aanlegvergunning

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij hebben besloten een aanlegvergunning te verlenen voor:


· het afgraven, dan wel ontgronden, van een perceel grond t.b.v. de aanleg van de fundering voor de uitbreiding van het hoofdgebouw aan de Roordemaleane 17, 8851 GL te Tzummarum.

Voor belanghebbenden bestaat de mogelijkheid tegen het besluit van het college binnen zes weken na de dag van bekendmaking van het besluit een schriftelijk en gemotiveerd bezwaarschrift in te dienen bij het college van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB te Franeker. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en dient tenminste de volgende onderdelen te bevatten: a. naam en adres van de indiener;
b. de dagtekening;
c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; d. de gronden van het bezwaar.

Het indienen van een bezwaarschrift schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. Als u een bezwaarschrift heeft ingediend, is - indien, gelet op de betrokken belangen onverwijlde spoed dat vereist - het eveneens mogelijk een voorlopige voorziening te vragen bij de president van de rechtbank. In dat geval bent u griffierecht verschuldigd. Een verzoek om voorlopige voorziening dient u te richten aan de President van de Arrondissementsrechtbank te Leeuwarden, Sector Bestuursrecht, Postbus 1702, 8901 CA te Leeuwarden. Ook dient u een kopie van het bezwaarschrift te overleggen.

Zienswijzen vrijstellings- en ontheffingsprocedure

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat géén zienswijzen zijn binnengekomen inzake de navolgende vrijstellingsprocedure:

met toepassing van artikel 19 lid 3 Wet op de Ruimtelijke Ordening:
* Het bouwen van een berging op het perceel Voorstraat 67, 8801 LB te Franeker.

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat géén zienswijzen zijn binnengekomen inzake de navolgende onheffingsprocedures:

met toepassing van artikel 3 lid 6 Wet ruimtelijke ordening:
* Het vernieuwen/veranderen van een berging naar een atelier/kantoor op het perceel Statjonswei 2, 8851 EX te Tzummarum;
* Het aanbrengen van een kap op het perceel Prinses Beatrixstraat 1, 8801 DA te Franeker (t.o. Hertog van Saxenlaan 74).

Ontheffing en Bouwvergunning

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn met toepassing van artikel 3.6, lid 1, sub c van de Wet ruimtelijke ordening ontheffing te verlenen van het geldende bestemmingsplan en bouwvergunning te verlenen voor:

* het veranderen van een bijgebouw en het plaatsen van een carport op het perceel plaatselijk bekend Hitzumerweg 15, 8806 KE te Achlum;

* het gedeeltelijk vergroten van een woning op het perceel plaatselijk bekend Hitzumerweg 8, 8801 PX te Franeker;
* het vergroten van een woonhuis op het perceel plaatselijk bekend Roordamaleane 17, 8851 GL te Tzummarum.

Op grond van het bepaalde in artikel 3.6, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 46, lid 4 van de Woningwet ligt het ontwerpbesluit met de hierop betrekking hebbende stukken met ingang van 20 november 2008 gedurende twee weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Gedurende genoemde termijn kunt u nadere informatie verkrijgen bij de afdeling Bouwen en Milieu (0517-380449).

Tijdens de termijn van terinzagelegging van het ontwerpbesluit kunnen belanghebbenden schriftelijk dan wel mondeling hun zienswijze omtrent het voornemen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB te Franeker. Degene die mondeling zijn zienswijze kenbaar wil maken, kan zich gedurende de termijn van terinzagelegging van het plan wenden tot de balie van de afdeling Bouwen en Milieu (tel. 0517 - 380449).

Vrijstelling

De burgemeester maakt bekend, dat burgemeester en wethouders, voornemens zijn:
met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan, en/of met toepassing van artikel 50 lid 6 van de Woningwet de aanhoudingsplicht ex artikel 50, lid 1 van de Woningwet te doorbreken en bouwvergunning te verlenen voor:

* het plaatsen van een berging op het perceel Buorren 43 (chalet 19), 8851 EL te Tzummarum;

* het plaatsen van een garage met tuinmuur op het perceel Willem Westrastraat 1, 8801 HC te Franeker.

met toepassing van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening ontheffing te verlenen van het geldende bestemmingsplan, met toepassing van artikel 50, lid 3, sub b van de Woningwet de aanhoudingsplicht ex artikel 50, lid 1 van de Woningwet te doorbreken en bouwvergunning te verlenen voor:

* het oprichten van een rijhal op het perceel Camstrawei 8, 8852 RH te Firdgum.

Op grond van het bepaalde in artikel 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening liggen de hierop betrekking hebbende stukken met ingang van 20 november 2008 gedurende zes weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Gedurende genoemde termijn kan een ieder zijn/haar zienswijzen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB Franeker.

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt kunt u aan de balie van de afdeling Bouwen en Milieu nadere informatie verkrijgen en/of uw zienswijzen mondeling naar voren brengen, of telefonisch op nummer 0517-380449.

Geen zienswijzen aanvraag monumentenvergunning archeologie

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er geen zienswijzen zijn binnengekomen op het ontwerpbesluit van de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten betreffende de aanvraag om een monumentenvergunning archeologie van:
* K. Werumens Buning voor het plaatsen van een serre op het perceel met de kadastrale aanduiding Sexbierum F-117, plaatselijk bekend Tsjerkhofspaed 2 8856 BZ te Pietersbierum.

Geen zienswijzen en verlening monumentenvergunning

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er geen zienswijzen zijn binnengekomen op het ontwerpbesluit van de aanvraag om een monumentenvergunning van:

* Etos BV voor het splitsen van het pand, gevelreclame, nooduitgang en interne wijzigingen op het voormalige perceel Voorstraat 20 (voorheen nummer 18) 8801 LC te Franeker (naast Sake Store).

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er een monumentenvergunning onder voorwaarden is verleend voor de bovenstaande aanvraag.

Voor belanghebbenden bestaat de mogelijkheid tegen het besluit van het college binnen zes weken na de dag van bekendmaking van het besluit aan de aanvrager een beroepschrift in te dienen bij de Rechtbank Leeuwarden, sector bestuursrecht, Postbus 1702, 8901 CA, Leeuwarden (tel.058-2341555). Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:

* naam en adres van de indiener;

* de dagtekening;

* een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;
* de gronden van het beroep.

Ook dient u, indien mogelijk, een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft te overleggen. De indiener van het beroepschrift is tevens griffierecht verschuldigd.

Alleen zij die tijdig (schriftelijk) of mondeling zienswijzen hebben ingediend tegen de ontwerp-beschikking kunnen later beroep instellen bij de Rechtbank, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) zienswijzen in te brengen danwel dat het definitieve besluit afwijkt van het ontwerp-besluit.

Besluiten college van b&w 11 november 2008

Gemeentelijke reactie Visie kern Oosterbierum en brief Dorpsbelang Oosterbierum/Klooster Lidlum, d.d. 16 april 2008. Besluit:

1. Instemmen met de reactienota op de Visie kern Oosterbierum en de brief van Dorpsbelang Oosterbierum/Klooster Lidlum, d.d. 16 april 2008.

2. De reactienota onder voorbehoud van goedkeuring door de gemeenteraad naar Dorpsbelang Oosterbierum/Klooster Lidlum sturen.
3. De reactienota aan de Raad voorleggen voor wensen en bedenkingen.

Bijdrage 2009 JGZ voor 0 tot 4 jarigen.
Besluit:

1. Voor de uitvoering van de JGZ (Jeugd Gezondheidszrg) 0-4 over 2009 268.789,00 euro aan THFL (Thuiszorg Het Friese Land) toekennen.
2. Ten behoeve van het maatwerk 2009 8.575.,00 euro beschikbaar stellen.

3. Ten behoeve van pedagosiche ondersteuning 4-12 jarigen 2009 9.250,00 euro beschikbaar stellen.

4. Geen budget beschibaar stellen voor productinnovatie.
5. Voor de Prenatale voorlichting over 2009 7.000,00 euro beschikbaar stellen.

6. De bedragen 1 t/m 5 te dekken uit BDU (Brede Doel Uitkeringen) CJG (Centrum Jeugd en Gezin) voor 2009.

7. De vraag over EKD (Electronisch Kinddossier) voor 2009 via een apart advies afhandelen.

Maatschappelijke stages.
Besluit:

1. Voor 2008 5.272 euro en voor 2009 16.604 euro beschikbaar stellen aan de Skûle t.b.v. de makelaarsfunctie.

2. Verleen de onder 1 genoemde middelen onder nog overeen te komen, voorwaarden.

Drank- en Horecaverordening.
Besluit:
De raad voorstellen de huidige Drank- en Horecaverordening in te trekken en de nieuwe Drank- en Horecaverordening vast te stellen overeenkomstig het concept, waarbij het artikel wat betreft de leeftijdsgrenzen uit de verordening is gehaald.

Uitvoeringsinformatie 2009, waarin opgenomen de productenraming 2009. Besluit:
De uitvoeringsinformatie 2009 vaststellen.

Verzekeringspremie 1-1-2009.
Besluit:
Voorstel premieaanpassing FBA per 1-1-2009 accepteren voor een jaarcontract met stilzwijgende verlenging.

Franeker, 19 november 2008.
Burgemeester en wethouders voornoemd,
T. Twerda, loco-burgemeester.
H.J.J. de Jong, secretaris.