Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Tilburg, 18-11-2008

Politie houdt Tilburger aan na bedreiging medewerkster dierenambulance

TILBURG - Naar aanleiding van een ingesteld onderzoek betreffende een bedreiging die op 21 juli jl. plaats vond bij de dierenambulance aan de Bosscheweg heeft de politie gisterochtend rond 06.00 uur een 55-jarige Tilburger in zijn woning buiten heterdaad aangehouden.

De man kwam op 21 juli jl. rond 14.00 uur met twee bekenden bij de dierenambulance verhaal halen over zijn hond die daar enige tijd verbleven had. De medewerkster, een 28-jarige Tilburgse vrouw, stond de mannen te woord. Het gesprek mondde uit in een woordenwisseling waarbij de verdachte met een hondenriem in de richting van de vrouw sloeg en tegen een deur trapte. Om zijn actie kracht bij te zetten bedreigde hij de vrouw woordelijk met de dood.

Dronken automobilist ramt paal

TILBURG - De politie heeft vanmorgen rond 03.00 uur op de Heikantlaan een 26-jarige automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed. De man reed als bestuurder van een auto vanaf de Quirijnstoklaan de Heikantlaan in. Daar verloor hij de controle over zijn voertuig en botste tegen een paal. Gewaarschuwde agenten roken dat de man onder invloed van alcohol verkeerde en namen hem mee naar het bureau. Daar bleek uit de ademtest dat hij 615 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Voorzien van een rijverbod van 7 uren mocht hij na verhoor het bureau verlaten.

Snelheidsovertreder raakt rijbewijs kwijt

HILVARENBEEK - De politie heeft vanmorgen even na 02.00 uur op de Diessenseweg een 32-jarige automobilist uit Hoogeloon aangehouden voor het rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de man als bestuurder van een auto rijden over de Provincialeweg de N269. Controle wees uit dat hij 180 km/uur over de weg reed terwijl de maximale toegestane snelheid aldaar 100 km/ uur betreft. Tijdens het aanspreken van deze man bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 305 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Politie onderzoekt overval in eetgelegenheid

BERKEL-ENSCHOT - De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van een gewapende overval die gisteravond plaats vond bij een
eetgelegenheid aan de Kerkstraat. Er raakte daarbij niemand gewond. De daders zijn er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan.

Rond 22.30 uur werden twee medewerksters die op dat moment in de eetgelegenheid in de Kerkstraat aanwezig waren opgeschrikt door drie in het donker geklede gewapende mannen. Het drietal eiste geld en bedreigde met een op een vuurwapengelijkend voorwerp een 17-jarige medewerkster. Ten tijde van de overval waren er geen klanten in de zaak aanwezig. Met een onbekend geldbedrag verlieten de daders korte tijd later het etablissement. Gealarmeerde agenten stelden direct een onderzoek in de omgeving in. Diverse eenheden kamden de omgeving uit. De technische recherche stelden een sporenonderzoek in en getuigen zijn gehoord.

Onder invloed verkerende automobilist betrokken bij verkeersongeval

GOIRLE - De politie heeft gisteravond even na 18.30 uur op de
Turnhoutsebaan een 40-jarige automobilist uit Baarle Hertog
aangehouden. De man, die betrokken was bij een kop / staart aanrijding waarbij in totaal vier auto's schade opliepen bleek onder invloed te verkeren. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 390 ug/l aan alcohol in zijn bloed had.

Viertal aangehouden voor diefstal in vereniging

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond de klok van 16.00 uur op het Stadhuisplein twee 16-jarige jongens uit Oisterwijk en Drachten, een twee mannen van 19 en 20 jaar uit Oisterwijk aangehouden voor winkeldiefstal. Een medewerker van een warenhuis in de Heuvelstraat zag dat het viertal zich verdacht gedroeg in de winkel. Bij een sieradenstand stopte één van het viertal een ketting in zijn broekzak en verliet de winkel. Het overgebleven drietal verplaatste zich naar de sportafdeling waar meerdere truien in een tas verdwenen. Vervolgens verlieten de mannen de winkel zonder de goederen af te rekenen. De politie werd geïnformeerd en stelde een onderzoek in. Op het
Stadhuisplein troffen de agenten de mannen en rekenden ze in.
Onderzoek wees uit dat ze voor een totaalbedrag van 130 euro goederen in hun bezit hadden waarvoor niet betaald was.

Politie rekent bewoner in na aantreffen hennepkwekerij

TILBURG - De politie heeft gistermiddag rond 14.45 uur een 47 jarige Tilburger aangehouden, nadat in zijn woning een in werking zijnde hennepkwekerij was aangetroffen. De politie stelde een onderzoek in na ontvangen informatie. In de woning roken de agenten een sterke henneplucht. Op de zolderverdieping troffen de agenten een inwerking zijnde wietkwekerij aan. De kwekerij huisveste in totaal 82
hennepplanten.. In de woonkamer trof de politie een alarmpistool aan. De planten alsmede de kwekerijbenodigdheden en het alarmpistool zijn in beslag genomen

Tilburgse vrouw verdacht van brandstichting

TILBURG - De politie heeft gisterochtend rond 10.15 uur in haar woning een 23-jarige Tilburgse vrouw aangehouden. Ze wordt verdacht van brandstichting in een woning. De vrouw legde op het bureau een bekennende verklaring af.

Op 03 oktober jl. werd in een woning aan de Van der Aastraat via de brievenbus brand gesticht. De bewoner, een 34-jarige Tilburger, een bekende van de vrouw was op dat moment in de woning. Via de brievenbus goot de vrouw vermoedelijk terpentine naar binnen die ze vervolgens aanstak. In de hal van de woning ontstond een kleine brand. Het gevolg hiervan zijn meerdere schroeivlekken in het tapijt en een zwart geblakerde brievenbus. Aanleiding tot de brandstichting ligt in de relatiesfeer.

Tilburger ramt slagboom en mishandeld medewerker in parkeergarage

TILBURG - DE politie heeft gisterochtend even na 09.30 uur in de Telegraafstraat een 24-jarige Tilburger aangehouden. De man wordt verdacht van poging tot zware mishandeling. Hij is op het bureau in verzekering gesteld.

Gisterochtend reed de 24-jarige man als bestuurder van een bestelbus de parkeergarage in de Telegraafstraat in. Medewerkers van de garage zagen via camerabeelden dat dit met hoge snelheid gebeurde. De medewerkers wilde de man voor de slagboom aanspreken op zijn rijgedrag en het feit dat zijn bus te hoog was voor de garage. Het gesprek wat volgde, tussen de verdachte en een 37-jarige medewerker mondde uit in een woordenwisseling. Tijdens deze woordenwisseling nam de verdachte een dreigende houding aan in de richting van de medewerker. Tussen beiden ontstond een kortstondige worsteling. Tijdens de worsteling trok de verdachte zijn portierdeur dicht. Op dat moment zat de pols van de medewerker tussen het portier en deurstijl. De verdachte gaf gas, ramde de slagboom en reed de garage in. Gewaarschuwde agenten troffen de Tilburger en rekenden hem in.

Politie deelt 45 bekeuringen uit tijdens bromfietscontrole

TILBURG - Agenten van het politieteam Binnenstad hebben gisteren op verschillende locaties een bromfietscontrole ingesteld. Agenten controleerden op het Stadhuisplein, de Schouwburgring, de Spoorlaan, den ringbaan West en de Berkdijkstestraat in totaal 61 brom- en snorfietsen. In totaal schreef de politie 45 bekeuringen uit voor het niet bevestigde kinbandje, hoge constructiesnelheid, geen
kentekenbewijs en niet dragen van de helm.

Laatst gewijzigd 18-11-2008 13:56 | © Regio Midden en West Brabant |